Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Voxlynn

Çalışkan
Öncelikle selam, Ekim ayında Windows 10 için güncellemelerin sonlanması nedeniyle Windows 11 format USB hazırlıyordum ancak Rufus üzerinden ISO dosyasını yazdırırken belirli kısımlar çıktı. Burada sadece şunu soracağım "Çevrimiçi Microsoft hesabı gereksimini kaldır." bunun işlevi tam olarak nedir? Kaldırmalı mıyım, yoksa kaldırmadan devam mı edeyim? Kaldırsam veya kaldırmasam sorunlar oluşur mu? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kurulumda sizi Microsoft hesabı girmeye zorluyor Windows. O zorlamayı kaldırıyor. Yerel hesap oluşturabiliyorsunuz. Tiklemenizi öneririm eğer Microsoft hesabı girmeyecekseniz.
Online hesap ile mi kullanacaksınız yoksa yerel oturum kullanacaksanız. Yerel içinse seçip ilerleyin.

Onu işaret etmediğin sürece kurulum ekranında Microsoft hesabını girmeye zorlayacaktır. İşaretlemenizi tavsiye ederim ki, Microsoft hesabı ile oturum açmağa zorlamadan yerel hesap ile giriş yapabiliyorsunuz.

Windows ilk kurulumu gerçekleştirdikten sonra OOBE dediğimiz ilk kez başlatma ekranı gelir. Ancak ne yazık ki Microsoft hesabı eklemeniz gerekiyor.

1759945660372.webp

Onu işaret etmediğin sürece kurulum ekranında Microsoft hesabını girmeye zorlayacaktır. İşaretlemenizi tavsiye ederim ki, Microsoft hesabı ile oturum açmağa zorlamadan yerel hesap ile giriş yapabiliyorsunuz.

Hocam bende Rufus'ta bu seçeneği işaretleyerek yazdırdım Flash'a. Mesela kurulumdan sonra tekrar kullandığım Microsoft hesabımı aktif edebilir miyim?