@1247 yazdıklarına aynen katılıyorum kendi sistemimde 4 GB gibi bir şaka VRAM olduğu için bu tarz durumlarla çok karşılaşıyorum.
Özellikle kaplama ve filtreleme ayarlarını düşürmen VRAM kullanımını azaltacaktır, onları düşürmeni öneririm.
Onun dışı ek olarak diyebileceğim laptoplarda termal macun konusunda çok çok uzun bir araştırma yaptım,
Şahsi kullandığım ve önerdiğim ise Thermal Grizzly hydronaut, şimdi laptoplarda ani ısı değişimi çok çok fazla olduğu için diğer macunlar pump-out olurken bu macun bu duruma karşı çok daha dayanıklı, soğutma performansı ise ortalamanın çok çok üstünde, kesinlikle öneririm. Dediğim gibi, RAM yükseltmesi, VRAM kullanımını düşürmek için yüksek kaplama ve filtreleme yani texture ayarlarından kaçınma, ve hydronaut kullanımı ile sorunların büyük ölçüde çözülür diye tahmin ediyorum.
Ha çok bir şey değişeceğini sanmıyorum ama zaman zaman kararlılık sorunları olabiliyor hele ki NVIDIA'nın son birkaç aydır çıkardığı sürücülerde çok yaşandı, yakın zamanda ( son 1 hafta ) veya ondan sonrasında yeni bir ekran kartı sürücüsü yayınlanırsa ekran kartın için, ona güncellemeni öneririm.