Elimde Hız ve Renk var, bunun yanına Rüştü Hoca’nın paragraf kitabını da almak istiyorum. Şu an paragraftan ortalama 18-19 net yapıyorum. Hız ve Renk’i aldım ancak tamamen anlamak açısından Rüştü Hoca daha uygun gibi geliyor. Rüştü Hoca’dan dinleyip kitabındaki her soru kalıbı için bol bol soru çözmenin, konuyu oturtmama yardımcı olacağını düşünüyorum. Bu kitapla birlikte Hız ve Renk’in testlerini de eş zamanlı götürmeyi planlıyorum.

Hız ve Renk, her soru kalıbını karıştırarak testler hazırlamış. Bu yüzden, soru kalıplarını bilmeden oradan direkt çözmeye çalışırsam sadece soru çözmüş olurum, öğrenme açısından kötü olur diye düşünüyorum. Çözmek için çözmüş olurum.

Paragrafın neyini öğreneceksin ben de onu anlamadım ki zaten. Paragraf soruları tamamen okuduğunu anlama üzerine, takıldığın soru kalıplarının çözüm yöntemlerine youtube üzerinden bakabilirsin. Onun dışında paragraf için kamp izlemeye harcayacağın vakti başka alanlara ayırmanı öneririm.

Not: 2024 sınavında 36/3 Türkçe çözüp sadece dil bilgisinden boşu olan biri olarak yorum yapıyorum.

Paragrafın neyini öğreneceksin ben de onu anlamadım ki zaten. Paragraf soruları tamamen okuduğunu anlama üzerine, takıldığın soru kalıplarının çözüm yöntemlerine youtube üzerinden bakabilirsin. Onun dışında paragraf için kamp izlemeye harcayacağın vakti başka alanlara ayırmanı öneririm.

Not: 2024 sınavında 36/3 Türkçe çözüp sadece dil bilgisinden boşu olan biri olarak yorum yapıyorum.
Bazı sorular var ya, mesela '... olan kısma şıklardan hangileri gelmelidir?' tarzındaki soruları yapamıyorum.

Bazı sorular var ya, mesela '... olan kısma şıklardan hangileri gelmelidir?' tarzındaki soruları yapamıyorum.

345 sıfır riskte ve arı paragrafın ritminde her soru tipinin çözümünü taktiklerle anlatıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Kendi sınav senemde 1-2 soru kalıbı hariç hiçbir paragraf sorusu için oturup video izlemedim. 345 sıfır risk senin seviyene uygun olur mu bilmiyorum ama niyeyse aklımda çok zor olarak kalmamış. Hız ve renk paragraf çözmedim, problemler kitabını çözdüm. Eğer problemler kitabı kadar paragraf kitabı da zorsa 345'ten devam edebilirsin. Şuanlık dediğim gibi takıldığın soru tiplerine dair youtube üzerinde bolca video var onları izlemeni öneririm. Günlük 30 paragraf çözüyorsan 15 tanesini özellikle zorlandığın soru tipinde oluşan sorulardan çöz, geri kalanını ister karma ister sırayla çözebilirsin. 2 sağlam kaynaktan sonra da bence branşlara geçebilirsin netlerine bağlı olarak.

Rüştü hoca dinlemezdim ben olsam. Paragrafta da kampa gerek yok al bir soru bankası. Günlük düzenli olarak çöz. Takıldığın sorulara bakarsın. Kitap önerisi de Paragrafın ritmi, Bilgi Sarmal, Limit yayınları paragraf kitapları iyidir.

Son düzenleme:
Rüştü Hocanın taktikleri sadece kendi kitabında işe yarıyor ve paragrafta taktik yok. Tamamıyla anlamaya dayalı. Paragrafın başını oku, sonunu okuma tarzı taktikler; ÖSYM sınavlarında işe yaramaz. Yarasa da 1-2 soruda işe yarar ve koskoca Türkçe sınavı, 1-2 soruyla ibaret değil. O adamın kitaplarını ve YouTube videolarını kullanarak kendinize yazık etmeyin.