Detaylar
Kim cevapladı?Talha Yiğit
Yetkin
Hocam kesin PSU değil mi? Boşuna o kadar para vermeyeyim.
Power'den kaynaklı olsa güç keser veya bu zamana kadar sıkıntı yaşatırdı sana o konuyu bir es geç her ne kadar kötü olsa da kullanılır idareten.
Öncelikle işlemcine bir termal macun bakımı yap ondan sonra dene sıcaklık değerleri o işlemci için çok yüksek.
Kesin demedim. Çok yüksek ihtimal PSU kaynaklı, 12v kanalı rezalet halde, kart biraz daha güç çekse sistem kapanacak.Hocam kesin PSU değil mi? Boşuna o kadar para vermeyeyim.
Kart istediği gücü çekse kapanacak gibi zaten. Ortalama 150-160W çekmesi lazım.Power'den kaynaklı olsa güç keser veya bu zamana kadar sıkıntı yaşatırdı sana o konuyu bir es geç her ne kadar kötü olsa da kullanılır idareten.
Öncelikle işlemcine bir termal macun bakımı yap ondan sonra dene sıcaklık değerleri o işlemci için çok yüksek.
Talha Yiğit
Yetkin
Kesin demedim. Çok yüksek ihtimal PSU kaynaklı, 12v kanalı rezalet halde, kart biraz daha güç çekse sistem kapanacak.
Kapanmaz hocam bu da şundan kaynaklı 12v cihazların çoğu 12v ile çalışmıyor. PSU veya trafolar vs cihaz 12v çekiyorsa o değerin üstünde voltaj verir çekilen akım amper yükseldikçe voltaj düşer devreye yük biniyor haliyle. 12.50v 11.50v gibi değerde çalışabilir ama sağlıklı değil haliyle 12v civarından düşmemesi lazım.
Düşük voltaj koruması var PSU'larda. Kapanır. @UmutMelihAkyol'un PSU'su 12v kanalı 11.4'e düşünce kapatıyordu kendini, çoğu PSU'DA böyle.Kapanmaz hocam bu da şundan kaynaklı 12v cihazların çoğu 12v ile çalışmıyor. PSU veya trafolar vs cihaz 12v çekiyorsa o değerin üstünde voltaj verir çekilen akım amper yükseldikçe voltaj düşer devreye yük biniyor haliyle. 12.50v 11.50v gibi değerde çalışabilir ama sağlıklı değil haliyle 12v civarından düşmemesi lazım.
avkila.tech
Becerikli
- Makaleler
- 1
Evet dedigin gibi tolerans olması lazım 12v kanalından fix 12v verecek diye bir durum yok 11.7v benim için alt limittir genelde 12 12.1 verir zaten. +-% diye bir şey bu yüzden var.Kapanmaz hocam bu da şundan kaynaklı 12v cihazların çoğu 12v ile çalışmıyor. PSU veya trafolar vs cihaz 12v çekiyorsa o değerin üstünde voltaj verir çekilen akım amper yükseldikçe voltaj düşer devreye yük biniyor haliyle. 12.50v 11.50v gibi değerde çalışabilir ama sağlıklı değil haliyle 12v civarından düşmemesi lazım.
Arkadaşın yeni bir PSU alması lazım, bir de mümkünse macun yenilemesi yapması lazım. Stok fan bile olsa o işlemcinin soğuması lazım yani kış aylarındayız. Soğutucu yükseltmesi olarak x123 al ikinci elden keyfine bak. Zaten o işlemci overclock yapılmazsa öyle aşırı fazla ısınmıyor undervolt da yaptın mı tadından yenmez.
Ekran kartına gelecek olursak psu alana kadar idare etmek için birazcık undervolting yapabilirsin furmark testi eşliğinde ama şunu söyleyeyim ya psu alana kadar bu şekilde oynayacaksın ya da psu'yu yakacaksın. PSU çok kötü durumda ve sen onu limitine zorluyorsun.
PSU yanması durumunda en iyi ihtimal sistem kapanır PSU gider bir daha da açılmaz. En kötü durumda PSU yanar ve bilgisayarı da beraberinde götürür.
Talha Yiğit
Yetkin
Düşük voltaj koruması var PSU'larda. Kapanır. @UmutMelihAkyol'un PSU'su 12v kanalı 11.4'e düşünce kapatıyordu kendini, çoğu PSU'da böyle.
Tabii ki birçok Power'de koruma var ben sadece çalışmasında 12v altına düşsede çalışabilir anlamında söyledim. Ama arkadaşın sorunu biraz darboğaz gibi oynadığı oyun ne bilmiyorum ama 3600 %60 %70 kullanımlara çıkmış kart zaten watt kısıyor beslenmiyor.
Yeni konular
-
-
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon
-
-
-
-
-