DaytonaE34M5

Becerikli
Yer
Konya
Merhaba arkadaşlar, elimde MSI Mech 5600XT var. Ekran kartının kendi sitesinde VBIOS Update'i ile 14 Gbps'ye çıkartın yazıyor. Bu güncelleme sizce yapılmalı mı? Riskleri hakkında bir şeyler söyleyebilir misiniz? Olası bir sıkıntıda ne yapmam gerektiğini tarif edebilir misiniz?
MSI Live Update ile kontrol edin diye yazıyordu, şu anda evde olmadığım için BIOS'una bakamıyorum.

Bilgili arkadaşlar yönlendirebilir mi? Şu anki halinden memnunum kartımın.
Sıcaklık değerleri de gayet yerinde 65-70 arası GPU sıcaklığı.
Mem 80-85 arasında.
Hotspot sıcaklıklarım 75'lerde duruyor, VRAM sıcaklıklarım GPU ile aynı derecelerde geziniyor.
Performansına veya başka şeylerine etki eder mi?
Kartım ara sıra oyunlarda driver kaynaklı oyundan atıyor ama çok nadir oluyor bu olay, bunda bir düzelme vs olur mu? Yapılır mı yani VBIOS Update'i?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, elimde MSI Mech 5600XT var. Ekran kartının kendi sitesinde VBIOS Update'i ile 14 Gbps'ye çıkartın yazıyor. Bu güncelleme sizce yapılmalı mı? Riskleri hakkında bir şeyler söyleyebilir misiniz? Olası bir sıkıntıda ne yapmam gerektiğini tarif edebilir misiniz?
MSI Live Update ile kontrol edin diye yazıyordu, şu anda evde olmadığım için BIOS'una bakamıyorum.

Mem 80-85 arasında.
Hotspot sıcaklıklarım 75'lerde duruyor, VRAM sıcaklıklarım GPU ile aynı derecelerde geziniyor.
Kartım ara sıra oyunlarda driver kaynaklı oyundan atıyor ama çok nadir oluyor bu olay, bunda bir düzelme vs olur mu? Yapılır mı yani VBIOS Update'i?

- VBIOS güncellemesi genellikle performans iyileştirmeleri, güvenlik güncellemeleri ve hata düzeltmeleri içerebilir. Ancak yapılmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken bazı riskler ve etkiler vardır:

1. Performans İyileştirmesi: VBIOS güncellemesi, bellek hızını 14 Gbps'ye çıkarabilir ve bu, oyun performansınızı artırabilir. Ancak mevcut sisteminizdeki performans tatmin edici ise güncelleme yapmanın gerekliliği sorgulanabilir.

2. Riskler:
- Güncelleme sırasında herhangi bir hata (örneğin, kesilen güç), ekran kartının 'bricked' (kullanılamaz hale gelmiş) olmasına yol açabilir.
- Sürüm değişiklikleri stabilite sorunlarına yol açabilir. Eğer güncellemeden önce kartınızda sorun yoksa, riske girmeye değer olmayabilir.

3. Güncelleme İşlemi:
- MSI Live Update aracını kullanarak güncelleme kontrolü yapabilirsiniz. Eğer güncellemeleri yüklemeye karar verirseniz:
- Güncellemeyi indirmeden önce yedek alın. (Geri dönmek istediğinizde eski VBIOS dosyasına ihtiyaç duyabilirsiniz.)
- Güncelleme sırasında bilgisayarınızın kapalı olmaması için dikkat edin.

4. Olası Sorunlarda (Örneğin, güncelleme sonrası sorun yaşarsanız):
- Ekran kartının eski VBIOS sürümünü geri yüklemek için arşivlediğiniz yedeği kullanarak güncellemeyi geri alabilirsiniz.
- her ihtimale karşı, anakartınızın BIOS'unun ve diğer bileşenlerin güncel olduğundan emin olun.

5. Durumunuzu Değerlendirme:
- Eğer kartınızda nadiren de olsa problemler yaşıyorsanız (örneğin, sürücü kaynaklı atmalar), VBIOS güncellemesi bu sorunları çözebilir. Ancak sorunun kaynağı sürücüler veya diğer bileşenler de olabilir.

6. Sonuç:
- Eğer mevcut performans ve sıcaklık değerleri tatmin edici ise ve sorunlar azınlıktaysa, güncellemeyi ertelemeyi düşünebilirsiniz. Ancak performans artışı istiyorsanız, dikkatli bir şekilde güncelleyebilirsiniz.

Mem 80-85 arasında.

Memnunsan yapmanı tavsiye etmem. Update sırasında herhangi bir sorun olursa soğuk su içersin.