Bütçe
1

mahmutburak33

Becerikli
Merhaba arkadaşlar, elimde Sapphire Nitro+ RX 580 4 GB modeli var. Bu kart FurMark testinde otomatik siyah ekrana düşüyor. Bugünden önce böyle bir sorun yoktu. Aslında olay şöyle gerçekleşti; ben fan sesinden rahatsız oldum ve buna çözüm ararken MSI Afterburner'den fan ayarı yapmayı buldum. Bu fan ayarını yaptıktan sonra bu hata başıma gelmeye başladı. Format attım, DDU ile sürücü kaldırdım, Afterburner'i sildim ama hiçibiri işe yaramadı. PSU'da bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü 1 seneye yakındır kullanıyorum. PSU evet kötü ama ben bu yaptığımdan sonra olduğunu düşünüyorum, bu ayarı yapmadan önce kart maksimum 72 dereceydi, şimdi 76'da siyah ekrana düşüyor. Bir ipucu daha verecek olursak FurMark'ta kart 76 dereceye geldiği an Full RPM'de çalışıp öyle siyah ekran veriyor ama ondan öncesinde bayağı sessiz ve FurMark'ı başlatmadan önce 35-36 derece iken başlattığım an 62-63'lere çıkıyor ve 76 derecede dediğim olay başıma geliyor. Arkadaşlar sorunum hakkında önerisi veya bir bilgisi olan var mı? Saatlerdir şu sorun ile uğraşıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
OCCT ile PSU'ya test yap, muhtemelen PSU kaynaklı. Benzer sorunları ben de yaşadım, ikisinde de sorun vardır belki.

Hocam, OCCT Power testinde girer girmez patlıyor ise PSU sıkıntılı zaten. Ekran kartıyı yeni mı aldınız?

Hayır bir seneye yakın oldu ama ben bu Afterburner ayarlarını yapmazdan önce God of War rangnarok oynuyordum zaten ağır yüklü bir oyun yani bu ayarları yaptıktan sonra oldu. Kısacası oyundan çıkıp bu ayarları yaptım.

Hayır bir seneye yakın oldu ama ben bu Afterburner ayarlarını yapmazdan önce God of War rangnarok oynuyordum zaten ağır yüklü bir oyun yani bu ayarları yaptıktan sonra oldu. Kısacası oyundan çıkıp bu ayarları yaptım.

@@Yusuf7878

Hocam, OCCT Power testinde girer girmez patlıyor ise PSU sıkıntılı zaten. Ekran kartıyı yeni mı aldınız?

Hocam ama adrenalin Edition da sadece özel e alınca düzeliyor anlamadım.

1769464954018.webp

Hocam ekran kartının termal bakımlarını yaptım 10 dakika da furmarkt da tuttum 80 dereceyi geçmiyor. Aslında 5-6 gün önce yapmıştım ama tam yapamamışım şu anlık bir sıkıntı yok.

Son düzenleme: