FearlessDark

Uzman
İyi akşamlar öncelikle. Artık yeter dediğim ve nasıl çözüleceğini bilmediğim bir sorun var. Herhangi bir normal güç gerektiren ya da yüksek güç gerektiren, örneğin Subnautica, Mon Bazou, ETS 2 tarzında oyunlara girdiğimde ya 5 dakika içinde ya da direkt oyuna girer girmez monitör ekran vermeyi kesiyor.

Tüm LED'ler yanıyor. Ses ve görüntü gidiyor. Bilgisayarcıya kasayı götürüp orada denediğimde ise hiçbir sorun yok. VGA to HDMI kablosunu değiştirdim, DisplayPort denedim, VGA kablosunu değiştirdim ama nafile. Sadece evde yapıyor. Ne yapmam gerek?

Bu sorun Papers, Please gibi oyunlarda geçerli değil.
  • RAM: 16 GB DDR4
  • SSD veya HDD modeli: SSD - MF900-240, HDD - WDC WD10
  • Ekran kartı: Radeon RX580 8 GB
  • Anakart: ECS-H110M4-C2H
  • İşlemci: Intel i5-7500

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınızda belli ki bir sorun var ya da en ölü ihtimal de olsa çözünürlük bazlı bir sorun yaşıyorsunuz diyeceğim ama hafif oyunlarda aynı durumu yaşamadığınızı söylüyorsunuz.

Kartı yeni mi aldınız yoksa sizde miydi? Belki mining geçmişli bir kart kullanıyorsanız bu hale gelmesi normal.

FurMark'a girincede aynı sorun oluyor, kapanıyor gibi görünüyor ama LED'ler açık kalıyor.

Ve ekran kaydı almaya çalıştığımdada gidiyor.

Ne yapmam lazım?

Monitörün güç kablosunu değiştirmeyi denediniz mi?

Kayıt tuşuna bastığımdaa uygulamadan atıyor. FurMark'tada direk sorun aynı.

Masaüstünde sıkıntı oluyorsa ekran kartıdır OCCT testi yapın isterseniz.

Ekran kartınızda belli ki bir sorun var ya da en ölü ihtimal de olsa çözünürlük bazlı bir sorun yaşıyorsunuz diyeceğim ama hafif oyunlarda aynı durumu yaşamadığınızı söylüyorsunuz.

Kartı yeni mi aldınız yoksa sizde miydi? Belki mining geçmişli bir kart kullanıyorsanız bu hale gelmesi normal.
Mining geçmişi olmadığı söylendi. Macun bakımında sonra yapmaya başladı. Farklı bir yere götürdüm içini tekrar açtılar ve macunda bir sorun yok dediler. 2 yerdede ekran akrtında bir soun görünmüyor. Ama bakımdan sonra olmaya başladı.

Monitörün güç kablosunu değiştirmeyi denediniz mi?

Masaüstünde sıkıntı oluyorsa ekran kartıdır OCCT testi yapın isterseniz.
Monitörün güç kablsoundan olsa düşük sistem isteyen Papers Please'tada yapmazmıydı?

Mining geçmişi olmadığı söylendi. Macun bakımında sonra yapmaya başladı. Farklı bir yere götürdüm içini tekrar açtılar ve macunda bir sorun yok dediler. 2 yerdede ekran akrtında bir soun görünmüyor. Ama bakımdan sonra olmaya başladı.

Monitörün güç kablsoundan olsa düşük sistem isteyen Papers, Please'tada yapmaz mıydı?

Uygulamalardan atıyorsa monitörle alakası yoktur zaten, belkisindeyim ben.