korayklfa

Çalışkan
PSU'm çok eski olduğu için sanırım gücü yetmiyor o yüzden WattMan yiyorum sanıyordum. Eski yıllanmış 500W bir PSU'ydu. Yakın zamanda FSP Pro 650W PSU aldım. Ama halen varsayılan değerlerde WattMan alıyorum. Nasıl bir ayarlama önerirsiniz.
Sistem bileşenleri:
i5 10400F
XFX RX 580 8 GB
16 GB RAM
AMD değerleri (varsayılan):

1746004699124.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Performansta çok düşüş olmaz mı öyle? Şu anda zaten maksimum Frekans -3 olacak şekilde kullanmaktayım. Yani 1363 MHz. Ama benim anlamadığım kart neden kendi değerlerinde çalışamıyor onu anlamış değilim.

Yukarıdaki linki incele bir şeyi kısıtlamana gerek yok. Konudaki adımları dikkatli bir şekilde yap eğer sorun devam ederse donanımsal olarak RAM, güç kaynağı veya ekran kartından biri bozuk.

PSU'm çok eski olduğu için sanırım gücü yetmiyor o yüzden WattMan yiyorum sanıyordum. Eski yıllanmış 500W bir PSU'ydu. Yakın zamanda FSP Pro 650W PSU aldım. Ama halen varsayılan değerlerde WattMan alıyorum. Nasıl bir ayarlama önerirsiniz.
Sistem bileşenleri:
i5 10400F
XFX RX 580 8 GB
16 GB RAM
AMD değerleri (varsayılan):

Eki Görüntüle 144766

WattMan diye bir arıza şekli yok, nasıl bir sorun yaşıyorsunuz? Siyah ekrana düşüp sürücü mü siliyor?

Yukarıdaki linki incele bir şeyi kısıtlamana gerek yok. Konudaki adımları dikkatli bir şekilde yap eğer sorun devam ederse donanımsal olarak RAM, güç kaynağı veya ekran kartından biri bozuk.
Uyguladım şuanda bir sorun yok.

WattMan diye bir arıza şekli yok, nasıl bir sorun yaşıyorsunuz? Siyah ekrana düşüp sürücü mü siliyor?
Bazen hiç olmuyor. Bazen Youtube'da video izlerken bile donup kalıyor. Sonrasında siyah ekrana düşüyor ve Sistem arızası nedeniyle varsayılan performans optimizasyon ayarları geri yüklendi hatası veriyor. Bazen üst üste donma oluyor. Bazen 1-2 saat Last of Us 2 oynuyorum hiçbir sıkıntı çıkmıyor. Değişik. @lazye 'nin gönderdiği rehberi uyguladım bakalım devam edecek mi.