Çözüldü RX 6500 XT sistem siyah ekranda kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FounderKral

Üyecik
Merhaba. Sistemimi geçenlerde kullandığımda sorun yoktu ancak 2 gündür açtığımda Windows logosundan sonra siyah ekranda kalıyor. Format attıktan sonra da Windows otomatik sürücü indirdiğinde ekran yine aynısı oluyor. Yeniden başlattığımda da siyah ekranda kalıyor. 8 Haziran 2025'in sürücüsünü ekle indirdigimde yine aynısı oluyor. Sizce sorun ekran kartıyla mı alakalı? Ayrıca hangi sürücüyü indirmeliyim?

GPU: RX 6500 XT

Çözüm
Oynanmaz, yani chipset sürücüsünden dolayı yapar onu denedik, dönüştürücü kullanmıyormuşsunuz en olası sebep kart arızası.

Siz bir de bu şekilde deneyin, AMD cleanup indirin çalıştırın o size güvenli modda açayım mı diye sorar, kabul edin kapanıp güvenli modda açılsın ve sürücüyü kaldırsın.

Chipset sürücüsü tekrar kurun sonra ekran kartı sürücüsünü kurun sistemi yeniden başlatın.

Dönüş yaparsınız.

Kurdum yine aynısı oldu hocam. Kurarken ekran gidip geldiği esnada siyah ekranda kaldı.

Ekran kartınızda problem olabilir, bu kartı başka sistemde denemeniz lazım.

Dönüştürücü kullanıyor musunuz? HDMI, DisplayPort?

Sürücü kurulduğunda görüntü kestiği için kart arızası olma ihtimali var.
Hocam cumartesi günü 7 saate yakın sorunsuz çalıştı. O gün oyun indirmek haricinde hiçbir değişiklik yapmadım sistemde. Cumartesi den sonra da 2-3 gün fişe takılı dahi değildi. Neden bozulmuş olabilir ki?

Bir de hocam driver olmadan oyun oynatır mı? Witcher 3 mesela.

Oynanmaz, yani chipset sürücüsünden dolayı yapar onu denedik, dönüştürücü kullanmıyormuşsunuz en olası sebep kart arızası.

Siz bir de bu şekilde deneyin, AMD cleanup indirin çalıştırın o size güvenli modda açayım mı diye sorar, kabul edin kapanıp güvenli modda açılsın ve sürücüyü kaldırsın.

Chipset sürücüsü tekrar kurun sonra ekran kartı sürücüsünü kurun sistemi yeniden başlatın.

Dönüş yaparsınız.

Çözüm
Yaptım yine aynısı oldu hocam. Acaba sürücü yukledikten sonra çözünürlüğü 1920x1080'den yüksek yapıyor olabilir mi?

Bir de şunu deneyin, siyah ekrana düşünce görüntü kablosunu ekran kartından çıkarıp tekrar takın.

Bir de şunu deneyin, siyah ekrana düşünce görüntü kablosunu ekran kartından çıkarıp tekrar takın.
Deneyeyim hocam.

Hocam ekran karardıktan sonra 2 dk civarı daha bekledim ve sistemi yeniden başlattım. Açıldı ve driver yüklenmiş. Bu sefer de mouse'un ikide bir kaybolması gibi bir problem ortaya çıktı. Düzelir de haber ederim.

Oldu galiba hocam. Şu anlık sorun yok. Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…