Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Siyu

Yetkin
Merhaba, RX 6600 kullanıcısıyım, kullandığım model Sapphire Pulse
Kartı aldığım günden beri çoğu oyundan yeterli performansı alamıyorum. Kartın içi hiç açılmadığı söylenmişti ben de 2 gün önce kartı açıp temizledim ve MX-6 ile macununu yeniledim. Şu an herhangi bir performans kaybı yaşanmadı ama artışı da yaşanmadı. Cyberpunk 2077 orta ayarlar 40 FPS, Elden Ring yüksek ayarlar 40-50 FPS alıyorum. Çözüm önerisi olan var mı? Sürücüler güncel. Cyberpunk 2077'ye normaldir dedim fakat Elden Ring'de 1660ti'de bile daha çok performans alıyordum.

Kullandığım anakart Gigabyte H510M H
Kullandığım işlemci i3 10100F
1920x1080p çözünürlükte Windows 10 kullanıyorum.

1720249119301.webp

1720249305286.webp

Güncelleme: CS ve Valorant'ta FPS drop + kasma yiyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
@vanillamint Yorumlarınız için teşekkür ederim hocam.

Sorunu çözdüm: Benim sistemime mi denk geldi bu sorun bilmiyorum ama optimizasyon özürlüsü driver yapmışlar. Sorunu yaşayanlar 24.6.1'i silip bir önceki sürüm olan 24.4.1 sürümüne geçsinler.
@pecer şatlab'ın da dediği gibi işlemcin ekran kartın için biraz yetersiz kalıyor, bu yüzden bu sorunları yaşıyor olabilirsin. Bu arada NVIDIA Denetim Masası ayarlarını vs. doğru yaptığından emin misin? Eğer emin isen işlemcini yükseltmekten başka çaren yok gibi duruyor.

AMD de NVIDIA Denetim Masası diye bir şey yok hocam :)

Artı -1 Eksi
@pecer şatlab'ın da dediği gibi işlemcin ekran kartın için biraz yetersiz kalıyor, bu yüzden bu sorunları yaşıyor olabilirsin. Bu arada NVIDIA Denetim Masası ayarlarını vs. doğru yaptığından emin misin? Eğer emin isen işlemcini yükseltmekten başka çaren yok gibi duruyor.
Bunun -50 FPS kadar etki edeceğini düşünmüyorum, Elden Ring'de önceden sorun olmadan oynayabiliyordum aynı sistem ile, şimdiyse oyun 2 adım sonra çöküyor, açılsa dahi 40-45 fps oynatıyor.

ReSize BAR kapali, oncelikle onu acin. Buna ek olarak, ''Yuksek performans'' guc profilini kullanmayin. Tamamen bos bir guc profili kendisi, sistem bostayken bos yere isinmasina yariyor anca.

Valorant ve Elden Ring'de CPU limitli olmaniz normal gibi (Elden Ring'de 60 FPS cap var zaten ve CPU'yu oldukca seven bir oyun), CS'de de biraz grafik ayari actiginizda bile GPU kullanimlariniz cok daha yuksek olacaktir. Olum Maci ve Basit Eglence gibi modlarda CPU limitli olmaniz gayet dogal, onlarda test etmeyin, tabii CS icin kesin bir sey diyemiyorum, tutarsiz biraz kendisi. Cyberpunk degerleri normal geldi bana.

CPU-Z Bench yapabilme sansiniz var midir? Yapinca paylasabilir misiniz?

ReSize BAR kapali, oncelikle onu acin. Buna ek olarak, ''Yuksek performans'' guc profilini kullanmayin. Tamamen bos bir guc profili kendisi, sistem bostayken bos yere isinmasina yariyor anca.

Valorant ve Elden Ring'de CPU limitli olmaniz normal gibi (Elden Ring'de 60 FPS cap var zaten ve CPU'yu oldukca seven bir oyun), CS'de de biraz grafik ayari actiginizda bile GPU kullanimlariniz cok daha yuksek olacaktir. Olum Maci ve Basit Eglence gibi modlarda CPU limitli olmaniz gayet dogal, onlarda test etmeyin, tabii CS icin kesin bir sey diyemiyorum, tutarsiz biraz kendisi. Cyberpunk degerleri normal geldi bana.

CPU-Z Bench yapabilme sansiniz var midir? Yapinca paylasabilir misiniz?
1720276872282.webp

ReSize BAR'ı açacağım şimdi, teşekkürler.

Bench sonuclariniz ortalamaya yakin. Yuksek ihtimal oynadiginiz oyunlarda sorun olmasi daha muhtemel. Tabii 10100F'in de ucu ucuna yettigini soylemem gerek maalesef. Mimarisel olarak yetersiz degil ancak frekanslari oldukca kisik ve malum, 4C/8T.

@vanillamint Yorumlarınız için teşekkür ederim hocam.

Sorunu çözdüm: Benim sistemime mi denk geldi bu sorun bilmiyorum ama optimizasyon özürlüsü driver yapmışlar. Sorunu yaşayanlar 24.6.1'i silip bir önceki sürüm olan 24.4.1 sürümüne geçsinler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm