ardaw

Becerikli
Yer
İstanbul
Aynı sorunu birkaç gün önce yaşamaya başladım diyebilirim. Windows 11'den 10'a geçmiştim ve Windows bozuk yüklendi, o ayrı bir sebep ama bugün hala minik takılmalardan rahatsızdım. Çözmek için BIOS'tan işlemci Boost'unu kapattım ve hemen hemen çözüldü. Birkaç dakikada bir ya da yoğun bir çatışmada oluyor. Ancak onunda Windows'tan kaynaklı olduğuna eminim. Hatta bazılarının doğal olduğundan da eminim ki, hata bile aldım bugün, NTFS ile alakalı bir hataydı. Windows'umun dosya sistemi bozuk onu da bugün tekrardan kurarak düzelteceğim. Stutter sorunu yaşayanlar işlemci Boost'unu kapatmayı deneyebilir. Bu arada sistem 5600X, PowerColor RX6600 Fighter, Gigabyte B450M S2H V2, 1x32 Kingston Fury Beast 3200.

Ayrıca konudan bağımsız RAM'lerinizin de anakartın desteklediği hızda olduğundan emin olmanızı tavsiye ederim. 3200 MHz'de çalıştırıyordum ama 1 günde 10 hata aldığım için biraz araştırdım. Anakartım OC olmadan 2933 MHz olduğu için hata alıyormuşum. Memtest86 ile de test etmiştim zaten. Sırasıyla 2400 (default) 2933 ve 3200'de.

Umarım birileri faydalanabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok fazla ve farklı çözüm önerileri geldi.
  • PSU değiştiren olmuş.
  • RAM değiştiren olmuş.
  • Sürücüyü güvenli modda kur deniliyor vs. vs.
Soru şu: Konsolda kusursuz bir deneyim sunan AMD bunu neden PC'de yapamıyor ve sorun NVIDIA kart takınca şak diye çözülüyor?

Hayır neden CPU Turbo Boost kapatıp işlemci performansımdan kısıyorum?

Niye islemcimin performansini kisiyorum?

1 FPS bile düşmedim işlemci Boost'u oyunda o kadar işine yarayacağını sanmıyorum render alıyorsan işine yarayabilir yani Boost'u kapatmak sana neden işlemci performansını kısmak gibi geliyor?

• PSU değiştiren olmuş.
  • RAM değiştiren olmuş.
Soru şu: Konsolda kusursuz bir deneyim sunan AMD bunu neden PC'de yapamıyor ve sorun NVIDIA kart takınca şak diye çözülüyor?

Doğrudur şak diye düzeliyordur ben sadece sorunu çözmeye çalıştım.

• PSU değiştiren olmuş.
  • RAM değiştiren olmuş.

Hocam NVIDIA takınca şak diye çözülüyor diyorsunuz ama ben NVIDIA 4070s ile CS de 500+ FPS almama rağmen oyunda akıcılık hissiyatı sıfır. Mermiler ağır gidiyor sanki görüntü yavaş ilerliyor vb. Arkadaşın AMD ekran kartını denedik onu takınca oyun pürüzsüz bir akıcılıkta oldu. AMD kart alacağım galiba. Ekran kartımda sorun var mı yok mu kesin olarak nasıl test edebilirim?

Aynı sorunu birkaç gün önce yaşamaya başladım diyebilirim. Windows 11'den 10'a geçmiştim ve Windows bozuk yüklendi, o ayrı bir sebep ama bugün hala minik takılmalardan rahatsızdım. Çözmek için BIOS'tan işlemci Boost'unu kapattım ve hemen hemen çözüldü. Birkaç dakikada bir ya da yoğun bir çatışmada oluyor. Ancak onunda Windows'tan kaynaklı olduğuna eminim. Hatta bazılarının doğal olduğundan da eminim ki, hata bile aldım bugün, NTFS ile alakalı bir hataydı. Windows'umun dosya sistemi bozuk onu da bugün tekrardan kurarak düzelteceğim. Stutter sorunu yaşayanlar işlemci Boost'unu kapatmayı deneyebilir. Bu arada sistem 5600X, PowerColor RX6600 Fighter, Gigabyte B450M S2H v2, 1x32 Kingston Fury Beast 3200.

Ayrıca konudan bağımsız RAM'lerinizin de anakartın desteklediği hızda olduğundan emin olmanızı tavsiye ederim. 3200 MHz'de çalıştırıyordum ama 1 günde 10 hata aldığım için biraz araştırdım. Anakartım OC olmadan 2933 MHz olduğu için hata alıyormuşum. Memtest86 ile de test etmiştim zaten. Sırasıyla 2400 (default) 2933 ve 3200'de.

Umarım birileri faydalanabilir.

Bende ASUS RX6600 kullanıyorum takılma yok sanırım.

Son düzenleme:
Hocam NVIDIA takınca şak diye çözülüyor diyorsunuz ama ben NVIDIA 4070s ile CS de 500+ FPS almama rağmen oyunda akıcılık hissiyatı sıfır. Mermiler ağır gidiyor sanki görüntü yavaş ilerliyor vb. Arkadaşın AMD ekran kartını denedik onu takınca oyun pürüzsüz bir akıcılıkta oldu. AMD kart alacağım galiba. Ekran kartımda sorun var mı yok mu kesin olarak nasıl test edebilirim?
Ekran kartını onun sistemine takıp dene mesela.