Detaylar
Kim cevapladı?SunseTTime
Uzman
Hocam günaydın, konuyu hala takip ediyorum. RAM değiştirmek kesinlikle çözer demek bence de yanlış. Hatırlarsanız bende ekran kartı değişimi sorunu direkt çözmemişti, üstüne RAM de değiştirdim stuttering öyle gitmişti. Bu sorunun kaynağını bulmak, çözüm bulmaktan daha zor. Bence çok fazla yeni masraflara girmeyin, deneme yanılmanın sonu olmaz. Hani Çorum'da yaşayan bir tanıdık varsa onun sistem parçaları ile tek tek test etmeniz daha sağlıklı olur.
Kendi açtığım konu: https://techolay.net/sosyal/konu/rx...600x-sistemde-micro-stuttering-sorunu.131202/
Kendi açtığım konu: https://techolay.net/sosyal/konu/rx...600x-sistemde-micro-stuttering-sorunu.131202/
@SunseTTime, hocam zaten test ettiğim oyunlarda NVIDIA ile sorun çözüldü. Mesela Uncharted oynarken RX 6600 ile düşmanın üzerinde fark edilme barı çıktığında ya da bir efekt olduğunda drop giriyordu, NVIDIA ile yaşamıyorum. Snowrunner da öyle düzeldi, COD oyunları yağ gibi akıyor. Tomb Raider da düzeldi. Yani özetle bunların kaynağı AMD.
Düzelmeyen Hellblade var mesela. Farklı bir sistemde denedim oyunu, tamamen aynı bölgelerde takılıyor. Lake diye bir oyun var, o da o şekilde.
AMD kaynaklı drop yediğim oyunlarda sorun çözülmüştür.
Düzelmeyen Hellblade var mesela. Farklı bir sistemde denedim oyunu, tamamen aynı bölgelerde takılıyor. Lake diye bir oyun var, o da o şekilde.
SunseTTime
Uzman
Hellblade biraz sorunlu sanki. Bendeki 7600x 5060Ti ile denediğimde MFG açmazsam görüntü baya kötü oluyordu. %1 Low düşük, ondan diye düşünüyorum. Zaten her oyun düzgün çalışacak diye bir şey yok. Diğerleri düzeldiyse, sorun yoktur dediğin gibi.@SunseTTime, hocam zaten test ettiğim oyunlarda NVIDIA ile sorun çözüldü. Mesela Uncharted oynarken RX 6600 ile düşmanın üzerinde fark edilme barı çıktığında ya da bir efekt olduğunda drop giriyordu, NVIDIA ile yaşamıyorum. Snowrunner da öyle düzeldi, COD oyunları yağ gibi akıyor. Tomb Raider da düzeldi. Yani özetle bunların kaynağı AMD.
YouTube'dan gördüm de geldim şimdi. Ne videonun tamamını izledim ne de konudaki tüm mesajları okudum. Ama fikrimi yazmak istedim.
2021-2022 arasında GTX 1650 kullanıyordum. Sonrasında devamlı AMD kullandım. 6600 XT, 6700 XT, şimdi ise 6900 XT. Hepsi de 6000 serisiydi.
RX 6600'de yaşadığın stutter sorunlarını tabii ki görmezden gelemeyiz ama "RX 6600'de oyunlarım takılıyor, RX 6600'lerin hepsi ya da 6000 serisi ve hatta AMD kartların hepsi sorunludur." fikri doğru değil.
Elindeki RX 6600'ün sorunlu olabileceği fikri kafama daha çok yatıyor.
AMD fanboyu değilim. Ekran kartı için sınırsız bütçem olsa NVIDIA alırdım. Ama şu ana kadar kullandığım AMD kartların hiçbirinde sorun yaşamadım. Ekran kartımı sattığım dönem geçici olarak kullanmak için aldığım MSI GT1030'da tarayıcı bile düzgün çalışmıyordu en güncel sürücüyle. Tarayıcının bazı bölgelerinde beyaz kareler vb. oluşuyordu. Ben buradan yola çıkarak "NVIDIA kartlar bozuk." veya "GT 1030'lar bozuk" demedim. Muhtemelen bir sonraki NVIDIA sürücüsü ile düzelmiş olan bir sorundu.
Sözlerimi toparlayacak olursam; 6600 ile yaşadığınız deneyim üzücü olmuş. Fakat kartta yaşadığınız sorunu tüm 6600'lere veya tüm AMD kartlara yüklemeyi doğru bulmuyorum.
NVIDIA karta geçtiniz ve sorununuz çözüldü. Bu sevindirici, hayırlı olsun. Bunu öğrenmek mümkün değil ama tahminim şu yönde; Muhtemelen başka bir RX 6600 taksaydınız yine sorununuz çözülecekti.
RX 6900 XT sistemimde CoD Ghosts'u indirip bir test edeceğim. Bu testi yapmak istiyor olmamın amacı sizi ilzam etmek değil, yanlış anlamayım. RX 6600 ekran kartıyla yaşadığınız sorunu görüyorum ve bu konuda dediklerinize katılıyorum. Benim ilgilendiğim ve karşı çıktığım nokta şurası;
CoD Ghosts oynadım. Oyun çok takılıyor. Eski oyun olduğu için kart optimize değil herhalde. 6900 XT sistemimde inanılmaz takılmalar yaşattı.
Sanırım MPOGPUFIX üzerinden yaptığım ayarlar sonrası böyle oldu. Videoda görmüştüm. Hepsini açtım. Şimdi ayarları eski hâline getirince düzeldi.
2021-2022 arasında GTX 1650 kullanıyordum. Sonrasında devamlı AMD kullandım. 6600 XT, 6700 XT, şimdi ise 6900 XT. Hepsi de 6000 serisiydi.
RX 6600'de yaşadığın stutter sorunlarını tabii ki görmezden gelemeyiz ama "RX 6600'de oyunlarım takılıyor, RX 6600'lerin hepsi ya da 6000 serisi ve hatta AMD kartların hepsi sorunludur." fikri doğru değil.
Elindeki RX 6600'ün sorunlu olabileceği fikri kafama daha çok yatıyor.
AMD fanboyu değilim. Ekran kartı için sınırsız bütçem olsa NVIDIA alırdım. Ama şu ana kadar kullandığım AMD kartların hiçbirinde sorun yaşamadım. Ekran kartımı sattığım dönem geçici olarak kullanmak için aldığım MSI GT1030'da tarayıcı bile düzgün çalışmıyordu en güncel sürücüyle. Tarayıcının bazı bölgelerinde beyaz kareler vb. oluşuyordu. Ben buradan yola çıkarak "NVIDIA kartlar bozuk." veya "GT 1030'lar bozuk" demedim. Muhtemelen bir sonraki NVIDIA sürücüsü ile düzelmiş olan bir sorundu.
Sözlerimi toparlayacak olursam; 6600 ile yaşadığınız deneyim üzücü olmuş. Fakat kartta yaşadığınız sorunu tüm 6600'lere veya tüm AMD kartlara yüklemeyi doğru bulmuyorum.
NVIDIA karta geçtiniz ve sorununuz çözüldü. Bu sevindirici, hayırlı olsun. Bunu öğrenmek mümkün değil ama tahminim şu yönde; Muhtemelen başka bir RX 6600 taksaydınız yine sorununuz çözülecekti.
RX 6900 XT sistemimde CoD Ghosts'u indirip bir test edeceğim. Bu testi yapmak istiyor olmamın amacı sizi ilzam etmek değil, yanlış anlamayım. RX 6600 ekran kartıyla yaşadığınız sorunu görüyorum ve bu konuda dediklerinize katılıyorum. Benim ilgilendiğim ve karşı çıktığım nokta şurası;
CoD Ghosts oynadım. Oyun çok takılıyor. Eski oyun olduğu için kart optimize değil herhalde. 6900 XT sistemimde inanılmaz takılmalar yaşattı.
Sanırım MPOGPUFIX üzerinden yaptığım ayarlar sonrası böyle oldu. Videoda görmüştüm. Hepsini açtım. Şimdi ayarları eski hâline getirince düzeldi.
Son düzenleme:
Cimbombom41
Çalışkan
Hocam sizin sorunu görünce o dönem kartımı satıp çok ucuza 5060 Ti 16 GB düşürmüştüm. Çünkü siz videodaki sorunları anlatınca ulan bu sorunları ASUS 6600'de ben de yaşıyorum ama normal herhalde deyip çok önemsememiştim ama iyi ki yapmışım diyorum şimdi.
Ağustos ayı gibi 1 yıllık deneyim videosu yapacağız. Olumlu, olumsuz her şeyi anlatacağım.Hocam sizin sorunu görünce o dönem kartımı satıp çok ucuza 5060 Ti 16 GB düşürmüştüm. Çünkü siz videodaki sorunları anlatınca ulan bu sorunları ASUS 6600'de ben de yaşıyorum ama normal herhalde deyip çok önemsememiştim ama iyi ki yapmışım diyorum şimdi.
Bazı oyun motoru sorunlu oyunlarda takılma sorunu geçmese de çoğu oyunda çok daha stabil çalışıyor. Call of Duty olsun, Snowrunner olsun, Uncharted olsun... Çok çok daha iyiler.
Hatta bunun yanı sıra RX 6600 ile oyun oynarken Steam'den birisi mesaj yazarsa bildirim çıktığı gibi oyun tek seferliğine takılıyordu, o bile geçti. Tertemiz.
Yeni konular
-
Uygun fiyatlı markaların monitörleri alınır mı?
- EmirEffect
-
-
-
-
-
-
-
-