scxde

Uzman
Merhaba,

Ben çok oyun oynayan biri değilim, arada sırada orta seviye oyunlar oynuyorum. i7 7700 GTX 1050 Ti bir masaüstü bilgisayarım vardı, eski ama işimi görüyor. Sadece ekran kartını yükseltmek istedim onun için RX6600 aldım ve taktım PSU da yetersiz geleceği için MSI bir marka 500watt PSU taktım. Sistem çalışıyor bir sıkıntı yok fakat oyun performansı beklediğim gibi değil.

Far Cry 5'te dahi 1920x1080 normal oynayamıyorum, çözünürlüğü düşürmem gerekiyor. Fakat FurMark üzerinde eş zamanlı CPU ve GPU testlerini yaptığımda ikisi de %100'e yakınken bile FPS 90-100 arası yani darboğaz yok gibi fakat oyunlarda istediğim performansı elde edemiyorum.

Örneğin FC 25 ara ara DirectX GPU hatası vererek çöküyor. GPU Hang veya GPU timeout diyor. Sorun nerede anlayamıyorum, eski ekran kartından kalan sürücüleri DDU ile temizleyerek tekrar kurdum AMD sürücüsünü yine de çözüm olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz mutlaka olacaktır, darboğaz grafik veya çözünürlük düşürünce değil arttırınca azalır, sizde tersi olmuş, o sisteme temiz bir Windows kurulumu yapın.

@scxde,

Artı -1 Eksi
Merhaba,

Ben çok oyun oynayan biri değilim, arada sırada orta seviye oyunlar oynuyorum. i7 7700 GTX 1050 Ti bir masaüstü bilgisayarım vardı, eski ama işimi görüyor. Sadece ekran kartını yükseltmek istedim onun için RX6600 aldım ve taktım PSU da yetersiz geleceği için MSI bir marka 500watt PSU taktım. Sistem çalışıyor bir sıkıntı yok fakat oyun performansı beklediğim gibi değil.

Far Cry 5'te dahi 1920x1080 normal oynayamıyorum, çözünürlüğü düşürmem gerekiyor. Fakat FurMark üzerinde eş zamanlı CPU ve GPU testlerini yaptığımda ikisi de %100'e yakınken bile FPS 90-100 arası yani darboğaz yok gibi fakat oyunlarda istediğim performansı elde edemiyorum.

Örneğin FC 25 ara ara DirectX GPU hatası vererek çöküyor. GPU Hang veya GPU timeout diyor. Sorun nerede anlayamıyorum, eski ekran kartından kalan sürücüleri DDU ile temizleyerek tekrar kurdum AMD sürücüsünü yine de çözüm olmadı.

Darboğaz olması çok normal PSU hakkında bir sıkıntı yok, sürücülerde de fehmi arkadaşımızın dediği sürümü indirmen mantıklı olabilir, ekran kartına undervolt yapmayı dene belki darboğaz sorununu çözebilirsin.

Merhaba,

Kesin bir darboğaz sözkonusu. Far Cry serisi zaten işlemciye çok bağlı bir oyun.
Bu nedenle yaşanılan FPS drop ve diğer hataların önüne geçmek için FPS'i 60'a sabitlemeyi deneyebilirsiniz.
Ek olarak arkadaşların da dediği gini karta Undervolt yaparak performansını düşürebilir daha yakın bir ikili olmalarını sağlayabilirsin.

Darboğazı görmenin bana göre en iyi yolu MSI Afterburner üzerinden izlemeyi açıp Donanım kontrol aralığını 100 MS'e getirmek. Ekran kartı kullanım oranlarının nasıl %50-60'lara düştüğünü göreceksiniz.

Siz sürücüyü yükledikten sonra Windows Update'in kurduğunuz sürücünün üstüne yeni sürücü yazıp yazmadığını kontrol edin. 9070XT çıkış döneminde Nvidia'dan AMD ye geçen bir çok insan bu problemi yaşadı. Windows driverları bozuyor veya eski ekran kartının sürücüsünü doğru şekilde kaldıramazsanız iki driver birbiriyle çakışıyor. Sorun devam ederse temiz kurulum ile Windows'un driverlara müdehale etmesini engelledikten sonra bulabildiğiniz en stabil sürücüyü yükleyin.

Merhaba, öncelikle yardımlarınız için teşekkürler. Dediklerinizi okudum ve PRO 24.Q4 sürümünü kurdum.
O işlemci o ekran kartına darboğaz yapar, kaçarı yok.
Dediğin sorun için ise DDU ile sürücüleri kaldırıp PRO 24.Q4 sürücüsünü kurmayı dener misin?

Önerileriniz doğrultusunda undervolt GPU da yaptım ve şuan FPS değerim 50 civarında yüksek ayarlarda 1920x1080.
1.webp

Ben buna da razıyım fakat sıkıntı şu: EAFC 24 gereksinimlerine baktığımda rahatlıkla karşılamalı aslında fakat oyun akıcı değil ve yalnızca bir kez ALT TAB yapınca sonuç bu:

(Video açamayanlar için: sürekli takılıyor 2 saniye gibi bir süreyle)

Donanım tarafında sıkıntı olabilir mi montaj tecrübem çok değil ve kendim kurdum. PSU ya da ekran kartı ile ilgili donanımsal bir şey olabilir mi

Merhaba, öncelikle yardımlarınız için teşekkürler. Dediklerinizi okudum ve PRO 24.Q4 sürümünü kurdum.

Önerileriniz doğrultusunda undervolt GPU da yaptım ve şuan FPS değerim 50 civarında yüksek ayarlarda 1920x1080.Eki Görüntüle 142239
Ben buna da razıyım fakat sıkıntı şu: EAFC 24 gereksinimlerine baktığımda rahatlıkla karşılamalı aslında fakat oyun akıcı değil ve yalnızca bir kez ALT TAB yapınca sonuç bu:

(Video açamayanlar için: sürekli takılıyor 2 saniye gibi bir süreyle)

Donanım tarafında sıkıntı olabilir mi montaj tecrübem çok değil ve kendim kurdum. PSU ya da ekran kartı ile ilgili donanımsal bir şey olabilir mi

Hocam 500W PSU var demişsiniz, 6600 için yeterli. Ancak i7 7700 ekran kartınıza yetersiz geldiği için darboğaz yapıyor olabilir. İşlemci değişimi en mantıklı yol gibi duruyor. Ayrıca sormayı unuttum, RAM ne kadardı?