Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Maxtorices

Uzman
Arkadaşlar birkaç hafta önce çalışıyordu. 3-4 gün önce kayıt için Alt+R yaptığımda fark ettim açılmıyor. Tepside gözüküyor fakat sağ tıkladığım zaman bir şey olmuyor. DDU ile sürücüyü silip yükledim. Kaliteye ayarlayıp kapadım. Yine açılmamaya başladı. Bu Windows güncellemelerinden mi kaynaklı? Technopat'ın Instagram postunda da birisi bunu söylemişti. Ve nedense 9400 GT olarak bir güncelleme gösteriyor.

1735323729169.webp

1735323732435.webp

Çözüm
Sürücü ayarı Windows update bağımsız çalışıyor. Siz gösterdiğim şekilde kapatmazsanız, kendi arka planda güncelliyor. Yani Windows update duraklatın demiyorum, sürücü güncellemesini kapatın diyorum. Update ile sürücüler aynı arayüzde olsa da farklı çalışıyorlar.
Dediğim gibi zaten Windows Update kapalı. 23.9.1'e geçerek çözdüm.
Windows'un sürücü güncelleme ayarını, gerekli sürücüleri kurduktan sonra kapatmanızı öneririm. Özellikle AMD kartlarda, Windows sürücüye çoğu zaman karışıp bozuyor. Basit işler için kullandığım APU'lu laptopta da bu sürücü bozulma sorununu çok yaşadım.

Nvidia yazan hariç tüm güncellemeleri yükleyin.

DDU seçeneklerini açıp, Windows sürücü güncellemelerine karışmasın ayarını işaretleyin.
Sonra DDU ile sürücüyü kaldırıp, yeniden yükleyin. Sürücü ayarını da öyle bırakın.

Lazım olunca tekrar buradan açarsınız. Çoğu zaman lazım olmuyor. Windows güncel sistemlerde de çoğu sürücü güncellemesini yıllarca vermiyor. Çok spesifik bir şey olmadığı sürece, genelde 2-3 yıl eski sürücüyü yüklüyor.

2024-12-27_21-27.webp

2024-12-27_21-27_1.webp

Aygıt Yöneticisi'nden ekran kartlarında ne yazıyor RX 6600 mü GT 9400 mü?
RX6600
Windows Update sorun galiba DDU açarken en alt seçeneği işaretleyin.
Windows'un sürücü güncelleme ayarını, gerekli sürücüleri kurduktan sonra kapatmanızı öneririm. Özellikle AMD kartlarda, Windows sürücüye çoğu zaman karışıp bozuyor. Basit işler için kullandığım APU'lu laptopta da bu sürücü bozulma sorununu çok yaşadım.

Nvidia yazan hariç tüm güncellemeleri yükleyin.

DDU seçeneklerini açıp, Windows sürücü güncellemelerine karışmasın ayarını işaretleyin.
Sonra DDU ile sürücüyü kaldırıp, yeniden yükleyin. Sürücü ayarını da öyle bırakın.

Lazım olunca tekrar buradan açarsınız. Çoğu zaman lazım olmuyor. Windows güncel sistemlerde de çoğu sürücü güncellemesini yıllarca vermiyor. Çok spesifik bir şey olmadığı sürece, genelde 2-3 yıl eski sürücüyü yüklüyor.

Eki Görüntüle 110519

Eki Görüntüle 110520
Windows Update kapalı. Dediğim gibi sürücüyü kuruyorum hatta ayarları da seçebiliyorum ama kapattıktan sonra bir daha giremiyorum.

Sürücü ayarı Windows update bağımsız çalışıyor. Siz gösterdiğim şekilde kapatmazsanız, kendi arka planda güncelliyor. Yani Windows update duraklatın demiyorum, sürücü güncellemesini kapatın diyorum. Update ile sürücüler aynı arayüzde olsa da farklı çalışıyorlar.

Dediğim gibi zaten Windows Update kapalı. 23.9.1'e geçerek çözdüm.

Çözüm
Hocam 24.9.1 olabilir mi o? Ben göremedimde 23.9.1 diye bir sürüm. Ayrıca hatayı kesin olarak çözdümü bu işlem sizde. Benim 3.yapışım daha kartın geldiği 2 hafta olmadı pişman oldum açıkçası aldığıma.
23.9.1 diye bir sürüm var. Hatta 23.9.3 sürümüyle beraber tarayıcıda donma sorunu olduğunu hatırlıyorum.

https://www.amd.com/en/resources/support-articles/release-notes/RN-RAD-WIN-23-9-1.html

1740678658368.webp