peaceswitz
Becerikli
İdare eder undervolt ile daha serinler kart. Bakım imkanınız varsa yapın ama macun sürecekseniz hiç yapmayın.
Hocam, Param Güvende komisyonu fazla geldiyse birde Dolap'ı görün. Neredeyse ürünün fiyatını yarısını komisyon istiyor. PG sistemi halen iyi, 1000TL'lik ürünlerde 65 TL falan kesiyor.İşlemci, FurMark testini etkilemiyor. i3 2310M ile RX 6700 test etmiştim tam performans kullanmıştı FurMark'ta. Ayrıca hotspot değeri 130W çeken bir karta göre fazla. Kartı bir tık da pahalıya almışsınız gibi ama olsun, Param Güvende'nin berbat komisyon sistemi işte.
İşlemci, FurMark testini etkilemiyor. i3 2310M ile RX 6700 test etmiştim tam performans kullanmıştı FurMark'ta. Ayrıca hotspot değeri 130W çeken bir karta göre fazla. Kartı bir tık da pahalıya almışsınız gibi ama olsun, Param Güvende'nin berbat komisyon sistemi işte.
NVIDIA ikinci el piyasası maalesef ülkemizde gereksiz pahalı hocam. 3060'ı 13K'ya satan bile gördü bu gözler.Param Güvende ile 7000 liraya denk geldi. RTX 3060'lar ise 8 bin TL'den başlıyordu. En ucuz fiyat buydu hocam ve hocamızın dediği gibi Dolap falan komisyonlar aşırı fazla oralardaki ilanlar zaten daha da pahalıydı.
Kartın 79 derecelere çıkıp fan hızını %45 seviyesinde tutması bana garip geldi. Normal mi bu durum yoksa fan eğrisi ayarı mı istiyor?Bakım şart değil şu an, satıp yükseltme planınız varsa içini açmamanız daha yerinde bir karar olur. Hotspot fazla diyen arkadaşlar fan kullanımına bakmıyor galiba, ufak bir fan ayarıyla 5 derece daha düşer rahatlıkla. Zaten gündelik kullanım FurMark kadar yormaz kartı, bu ısıları her zaman görmeyeceksiniz. Hayırlı olsun.
NVIDIA ikinci el piyasası maalesef ülkemizde gereksiz pahalı hocam. 3060'ı 13K'ya satan bile gördü bu gözler.
Eki Görüntüle 209021
Kasanın hava akışı nasıl? Kasa yan camı açık test denedin mi?Evet 20 bin TL'ye satanı da görmüşlüğüm oldu ne yazık ki. Şimdi arkadaşlar asıl sorum şu: Kartı iade mi etmeliyim yoksa kalsın mı?
Satıcı 25 dk FurMark testinde 63-77 sonuç atmıştı bana.
5000-6000 serisinde yüksek hotspot sıcaklığı görmek çok yaygın bir durum hocam, ortalama 105 derece hotspot sıcaklığı olan bir ton ilan var. FurMark testinde de eğer kartın soğutma performansı iyi bir model değilse 80 derece görmek çok da sıra dışı değil. Bu şekilde kullanılsa problem yaratmaz yani, ama fan ayarıyla daha iyi duruma gelir tabii.Kartın 79 derecelere çıkıp fan hızını %45 seviyesinde tutması bana garip geldi. Normal mi bu durum yoksa fan eğrisi ayarı mı istiyor?
Yan cam açık ama kart sahibi yüzde 80 fan hızıyla atmış sonucu bana ondan sıcaklıklar düşükmüş.Kasanın hava akışı nasıl? Kasa yan camı açık test denedin mi?