omeerfdd

Uzman
6600 XT – i3 12100F sistemim var. Her 10-15 saniyede bir saliselik takılma benzeri sorun yaşıyorum. FPS düşmüyor ancak bu takılmalar devam ediyor. Ne yaptıysam sorunu bulamadım.

BIOS güncelledim, DDU ile sürücü kaldırdım, 2-3 kez format attım ama hâlâ aynı sorun var. Yani donanımsal bir problem olduğunu düşünüyorum. Sadece oyunda değil, masaüstünde bile bu sorun yaşanıyor. Tüm ürünlerimin garantisi var. Sorunun ne olduğunu nasıl bulabilirim?

SSD: Kioxia M.2 SSD
RAM: Apacer Panther 2x8 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka ekran kartı ile test edin derim. Oyunlar SSD'ye mi kurulu? CrystalDiskInfo kurun SSD'ye durumuna bakın ve hız testi yapın.

6600 XT – i3 12100F sistemim var. Her 10-15 saniyede bir saliselik takılma benzeri sorun yaşıyorum. FPS düşmüyor ancak bu takılmalar devam ediyor. Ne yaptıysam sorunu bulamadım.

BIOS güncelledim, DDU ile sürücü kaldırdım, 2-3 kez format attım ama hâlâ aynı sorun var. Yani donanımsal bir problem olduğunu düşünüyorum. Sadece oyunda değil, masaüstünde bile bu sorun yaşanıyor. Tüm ürünlerimin garantisi var. Sorunun ne olduğunu nasıl bulabilirim?

SSD: Kioxia M.2 SSD.
RAM: Apacer Panther 2x8 GB.

AMD'nin son sürücülerini yükledin mi?

1
Masaüstündeki takılmaları video çekebilir misin? Ve sistemdeki tüm parçaları detaylıca belirtirsen daha iyi olur.

Hocam videosu bu şekilde, masaüstü şuan çekemedim ama sorunu anlayın diye videoyu çektim.
SSD: Kioxia M.2 SSD
RAM: Apacer Panther 2x8 GB
H610M F - 500W Hiper Psu - Powercolor 6600XT - 12100F

AMD'nin son sürücülerini yükledin mi?
Yükledim sildim her şeyi yaptım.

Başka ekran kartı ile test edin derim. Oyunlar SSD'ye mi kurulu? CrystalDiskInfo kurun SSD'ye durumuna bakın ve hız testi yapın.

Hocam videosu bu şekilde;

BIOS sıfırla XMP kapalı olsun. Ve BIOS güncel değilse onu da güncelle. Farklı ekran kartı ve PSU ile test etme şansın var mı?

OCCT testi yapıp 12v 5V ve 3.3v kısımlarını gösterebilir misin? AMD serisinde stabil çalışan bir sürücü varsa AMD kullanıcıları o sürümü önerebilirse onları da dene.

Şimdilik PSU ve GPU şüpheli gibi.

Chipset sürücüsü güncel değilse onu da güncelle.

BIOS sıfırla XMP kapalı olsun. Ve BIOS güncel değilse onu da güncelle. Farklı ekran kartı ve PSU ile test etme şansın var mı?

OCCT testi yapıp 12v 5V ve 3.3v kısımlarını gösterebilir misin? AMD serisinde stabil çalışan bir sürücü varsa AMD kullanıcıları o sürümü önerebilirse onları da dene.

Deneyip yazacağım size hocam bu stuffer olarak mı geçiyor peki ben öyle düşünmüyorum çünkü de.

1757426947928.webp

Chipset nasıl güncellenecek onu yapamadım indirdim ama.

Son düzenleme:
Stutters genelde oyunlarda olur FPS düşmesi gibi saniyelik takılmalardır. Masaüstündeki takılmalar ise donanımsal bir soruna işaret diyebilirim.

@omeerfdd, tek tek sırayla kur ve her kurulumdan sonra sistemi yeniden başlat.

Kurman gerekenler (en güncel olanlar)​

• Intel chipset driver v10.1.19913.8607 (2024/09/24) → temel chipset sürücüsü.
  • Intel management Engine ınterface v2428.6.2.0 (2024/09/24) → sistem kararlılığı ve güç yönetimi için.
  • Intel Serial IO software v30.100.2417.30 (2024/09/24) → giriş/çıkış kontrolcüleri için.
  • Intel dynamic tuning Technology (apo) v2.2.10001.3 (2024/09/24) → güç/performans optimizasyonu için.

Son düzenleme:
Stutters genelde oyunlarda olur FPS düşmesi gibi saniyelik takılmalardır. Masaüstündeki takılmalar ise donanımsal bir soruna işaret diyebilirim.

@omeerfdd, tek tek sırayla kur ve her kurulumdan sonra sistemi yeniden başlat.

Donanımsal bir sorun olmayabiliyor. AMD'nin bir önceki sürücülerinde bu sorun vardı, yeni sürücü ile düzeldi.