Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yakın zamanda arkadaşımdan 2. el bir ekran kartı aldım. Onda sorunsuz çalışıyordu; ancak sistemime takınca ağır oyunlarda ve yük altında belli bir süre sonra sistem kendini kapatıyor.

Stres testinde stabil çalışsa da, Alt+Tab yaptığımda sistem kendini kapatıyor.

Ekran kartı stres testinde %100 kullanıma ulaşmıyor; %98 civarında geziyor, bazen %95'e iniyor. GPU sıcaklığı 82°C'yi geçmiyor.

Güç kaynağını değiştirdim; sorun devam ediyor.

Sistemim:

• Gigabyte B550M anakart
  • 2x8 GB 3600 MHz G.Skill RAM
  • Ryzen 5 5600 CPU
  • RX 6600 XT GPU
  • Enermax MaxPro III 600W PSU

Çözüm
Arkadaşım aynı sistemi 500 watt PSU ile kullanıyordu sorun yaşamıyordu ben de güç kaynağından şüpheleniyordum o yüzden yeni güç kaynağı aldım alalı daha 1 hafta olmadı güç kaynağından olduğundan emin miyiz? OCCT ile Power testi sırasında sistem kendini kapatıyor.

Karta bakım yap. Hotspot çok yüksek PSU'luk bir durum yok 400W PSU bile besler o kartı.
Kartınızı şu şekil test ederken değerleri paylaşır mısın?
1754738882748.webp

Yakın zamanda arkadaşımdan 2. el bir ekran kartı aldım. Onda sorunsuz çalışıyordu; ancak sistemime takınca ağır oyunlarda ve yük altında belli bir süre sonra sistem kendini kapatıyor.

Ekran kartı stres testinde %100 kullanıma ulaşmıyor; %98 civarında geziyor, bazen %95'e iniyor. GPU sıcaklığı 82°C'yi geçmiyor.

Sistemim:

• Gigabyte B550M anakart
  • 2x8 GB 3600 MHz G.Skill RAM
  • Ryzen 5 5600 CPU
  • RX 6600 XT GPU
  • Enermax MaxPro III 600W PSU
OCCT power testi yapıp voltaj ve sıcaklık değerlerinin olduğu fotoğraf atar mısın?

Son düzenleme:

Ekran kartı stres testinde %100 kullanıma ulaşmıyor; %98 civarında geziyor, bazen %95'e iniyor. GPU sıcaklığı 82°c'yi geçmiyor.

Sistemim:

• Gigabyte B550M anakart.
  • 2x8 GB 3600 MHz G.Skill RAM.
  • Ryzen 5 5600 CPU.
  • RX 6600 XT GPU.
  • Enermax maxpro III 600W PSU.

PSU yeterli güç verememesinden kaynaklanıyor büyük ihtimalle.
Diğer ihtimaller ise.
Driver, darboğaz sorunu PSU'nun watt değeri yetmiyordur PC'ye.

Son düzenleme: