21261

Çalışkan
Merhaba. Ekran kartım RX 6650 XT, ASUS ROG STRIX modeli, 2 yıllık bir kart. Eskiden 62-63 geçmeyen sıcaklık değeri son 1 yıla yakındır oyunlarda yük altında 70 dereceleri görmeye başladı, çözüm olarak fan hızı arttırmak istedim. 60 dereceden sonra %60, 70 derecede %70 fan hızı olacak şekilde ayarladım. Bu kez de yüksek ses çıkarıyor 60-70 arası geziyor oyunda. (Resident Evil 4 remake Ultra-high ayarlar.)

Daha sonra ekran kartımın içini açıp termal macun yenilemesi yaptım, iki yıldır aldığımdan beri hiç açmamıştım. MX4 sürdüm ama yine sıcaklıkta düşüş olmadı. Fan hızını arttırdığım için de yüksek bir ses oluyor, fan ömrünü çabuk tüketmekten de çekiniyorum açıkçası. Yazılım kaynaklı olabilir mi bilmiyorum son 1 yıldır hemen hemen her driver problemli durumda. Sürekli DPC watchdog hatası alıyorum bilgisayar açılırken.

Hocam 70 derece normal. Ayrıca MX4 yerine başka bir macun deneyin, ekran kartlarında kolayca pump out yaptığı için önerilmeyen bir macun.
Driver sorununuz için ise PRO 24.Q4 sürümünü deneyin derim, kendim RX 6600 XT ile kullanıyorum Adrenalin'den daha iyi özellikle %1 FPS'lerde.

MX4 çip üzerinde kullanılmaz, pumpout yapar, faz değişimli termal pad kullanmalısınız, ayrıca 70 derece çok iyi.

Ayrıca pumpout sorunu GPU sıcaklığı ile değil GPU ile hotspot sıcaklığı arasındaki fark ile anlaşılır.

RX 6650 XT kartı öyle çok ısınan bir kart mı bilmiyorum ama genel olarak oyunlarda 70 dereceyi görmek kötü değil. Sen tabii önceki değerlere göre endişe duyuyorsun ama 70 derece korkulacak bir değer değil.

75'in üzerini görürse, mesela 80 derece olursa o zaman endişe ederdim ben açıkçası. Öyle bir dönem geldiğinde daha kaliteli bir termal macun kullanırsın. En kötü undervolt yaparsın.

70 dreceyi dert edilecek bir sıcaklık değil. H1 macun al sür 65 dereceyi geçmez kartın normal şartlarda.

Hocam 70 derece normal. Ayrıca MX4 yerine başka bir macun deneyin, ekran kartlarında kolayca pump out yaptığı için önerilmeyen bir macun.
Driver sorununuz için ise PRO 24.Q4 sürümünü deneyin derim, kendim RX 6600 XT ile kullanıyorum Adrenalin'den daha iyi özellikle %1 FPS'lerde.
Teşekkür ederim temiz bir kurulumdan sonra tekrar deneyeceğim driver önerinizi.
Mx4 ve mx6 ekran kartı için kötü diyorlardı. İlerde daha düzgün bir macunla değişirsin. 70 derece gayet iyi.
MX4 çip üzerinde kullanılmaz, pumpout yapar, faz değişimli termal pad kullanmalısınız, ayrıca 70 derece çok iyi.

Ayrıca pumpout sorunu GPU sıcaklığı ile değil GPU ile hotspot sıcaklığı arasındaki fark ile anlaşılır.
RX 6650 XT kartı öyle çok ısınan bir kart mı bilmiyorum ama genel olarak oyunlarda 70 dereceyi görmek kötü değil. Sen tabii önceki değerlere göre endişe duyuyorsun ama 70 derece korkulacak bir değer değil.

75'in üzerini görürse, mesela 80 derece olursa o zaman endişe ederdim ben açıkçası. Öyle bir dönem geldiğinde daha kaliteli bir termal macun kullanırsın. En kötü undervolt yaparsın.
70 dreceyi dert edilecek bir sıcaklık değil. H1 macun al sür 65 dereceyi geçmez kartın normal şartlarda.
İlk defa ekran kartı bakımı yaptığım için pumpout olayını düşünmemiştim hiç. İşlemcim 12100F buz gibi çalıştırıyor MX 4 çipte de aynı mantık olur diye düşünmüştüm. Elimde düşük kalite bir macun var temizleyip onunla değiştireyim en güzeli. Teşekkür ederim öneriler için

İster istemez uzun ömürlü kullanayım diye dikkat ediyorum parçalar pahalı olunca gözü gibi bakıyor insan 😂 5-6 derece artınca bile gözüne çok geliyor insanın

70 derece gayet normal yük altında. MX4 yerine daha kaliteli macunlar var 50-100 tl fark verirsiniz bir de varsa elektrikli hava tutan süpürgeler var onlardan alın amazondan 1k falan fiyatı ayda 1 genel olarak her şeyi temizlersiniz. Bu şartlarda gözle görülür sıcaklık düşüşleri sağlanacaktır.

70 derece gayet normal yük altında. MX4 yerine daha kaliteli macunlar var 50-100 tl fark verirsiniz bir de varsa elektrikli hava tutan süpürgeler var onlardan alın amazondan 1k falan fiyatı ayda 1 genel olarak her şeyi temizlersiniz. Bu şartlarda gözle görülür sıcaklık düşüşleri sağlanacaktır.
Elimde uzun süredir bulunuyor mx4 büyük tüplerden almıştım işlemcim fazla ısınmıyor yeterli gelir diye. Zaten firma bile nasıl surduyse ekran kartına termal macun yine ciplere taşmış az da olsa 😂
Kasa temizliğini de bütün her şeyi sökerek yapıyorum detaylı şekilde 4-5 ayda bir. Ama hava tutan süpürge şart o olmadan zor oluyor.

Elimde uzun süredir bulunuyor mx4 büyük tüplerden almıştım işlemcim fazla ısınmıyor yeterli gelir diye. Zaten firma bile nasıl surduyse ekran kartına termal macun yine ciplere taşmış az da olsa 😂
Kasa temizliğini de bütün her şeyi sökerek yapıyorum detaylı şekilde 4-5 ayda bir. Ama hava tutan süpürge şart o olmadan zor oluyor.
Hiç bir parçayı sökmene gerek yok, hava tutan süpürgelerden al fanları elinle tut dönmeyecekleri şekilde iyice tozlarını çıkar bitti gitti. Ayda 1 5 dakikanı ayırarak parça ömrü ve hijyeni sağlamış olursun :D