erenakahs

Uzman
4 yıldır kullandığım RX 6650 XT'nin sıcaklıklarından endişeliyim. FurMark ve oyun testlerinde hotspot değerleri yüksek çıkıyor, bakıma götürme fikrinden önce görüşlerinizi almak istedim. Bunlar dışında, benim gözden kaçırdığım ya da bilmediğim şeyler olabilir. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların önerilerini, uyarılarını ve akla gelmeyen ipuçlarını da duymak isterim. Şimdiden teşekkürler.

s.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendin uygun ölçülerde alıp kesip yerleştirebilirsin. Kartın markasının firmasına mail at, bu modelde kartım var diye; onlar sana hangi kalınlıkta alman gerektiğini söylüyorlar. Açmışken termal macunu da değiştir. MX-6 GPU'larda güzel oluyordu.

Hotspot'u 100 derece üstüne çıkarmamaya bak. Oyunlar FurMark'tan da fazla kullanıyor GPU'ları, bu yüzden oyunda rahat 105'e çıkıyordur hotspot.

Orjinal termal padlere dokunmadan önce yeni almayı düşündüğün termal pad için kesinlikle en azından kaliteli ve ölçülerine dikkat et, ölçü tam olarak uygun olmalı. Kullandığın modelde ortalama HotSpot sıcaklık değerleri 85-100 arası, yani en iyi değerde alabileceğin 85 derece ki bu hoş olurdu. 4 sene içinde elbet termal macun özellikle işlevini ilk zamanda olduğu gibi yapmaz, ama ilk deneyimin olacaksa vidalara ait yay sistemini oluşturan o ölçüleride öğrenmen gerek, çünkü 4 senedir sıkışık olduğu için açıldığı zaman muhtemelen default ölçüye göre kısa kalacak, sonra taktığın zaman baskı azalacak, dolasıyla sorun yaşama olasıkların artacak. En azından elinle yay sistemini çekerek bir tık uzat, ama çok değil. Termal macun olarak arkadaşın önerdiği model gayet performanslı ve işlevsel, ayrıca ömür açısındanda iyidir.

Kartın çekirdeği tam anlamıyla değmiyor bence bu fotoğrafa bakarak termal pad gereklidir diyemeyiz ekran kartı çipi üzerindeki bir yerde tam anlamıyla bakır plakaya temas etmiyor olabilir termal pad sorununu çözmeyebilir.