Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Captain Levi

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Paradis
Merhaba, dün akşam driver güncellemesi yapmıştım The Last of Us Part II için. Ama bugün ekran kartı boşta ve 47-50 derece arasında olmasına rağmen ki bende ASUS Dual RX 6700 XT var 55 dereceden sonra fan çalıştırıyor. Ama ekran kartı boşta olmasına ve 47-50 derece de olmasına rağmen fanlar dönüyor. Ne yapmalıyım?

Çözüm
MSI Afterburner'dan ayarlamış olmayasın?

Yok hocam Afterburner'a hiç girmiyorum bile.

Güncellemeden dolayı sanırım. Dikkat etmedim fakat bende de oyunlara girince eskiden olmadığı kadar gürültülü döner oldu fanlar. Aynı kart var. Bilgisayara geçtiğimde boştaki sıcaklık değerlerini ve fan hızını paylaşırım.

Şimdi baktım, boşta fanlar dönmüyor ve GPU sıcaklığı 29 derece.

Hocam sebebini bilmiyorum ama boşta olan bir ekran kartı için anormal geldi bana.

1743861337143.webp

Neden böyle olduğunu çözdüm. Benim 2 monitörüm var biri 60hz diğer 165hz ve ikisi de 1080p ancak ana monitörü 120 hz yapınca clock speed düştü sıcaklıkta düştü. Garip.

1743861417594.webp

Düzeltme: Bu sorunu çok kişi yaşamış AMD ekran kartlarının kronik bir sorunu. Muhtemelen o yüzden boştayken fan dönüyormuş.
Güncellemeden dolayı sanırım. Dikkat etmedim fakat bende de oyunlara girince eskiden olmadığı kadar gürültülü döner oldu fanlar. Aynı kart var. Bilgisayara geçtiğimde boştaki ısı değerlerini ve fan hızını paylaşırım.

Güncellemeden dolayı sanırım. Dikkat etmedim fakat bende de oyunlara girince eskiden olmadığı kadar gürültülü döner oldu fanlar. Aynı kart var. Bilgisayara geçtiğimde boştaki ısı değerlerini ve fan hızını paylaşırım.

Son düzenleme:

Hocam 29 derece olduğundan emin misiniz boşta?

MSI Afterburner'dan ayarlamış olmayasın?

Yok hocam Afterburner'a hiç girmiyorum bile.

Güncellemeden dolayı sanırım. Dikkat etmedim fakat bende de oyunlara girince eskiden olmadığı kadar gürültülü döner oldu fanlar. Aynı kart var. Bilgisayara geçtiğimde boştaki sıcaklık değerlerini ve fan hızını paylaşırım.

Hocam sebebini bilmiyorum ama boşta olan bir ekran kartı için anormal geldi bana.

1743861337143.webp

Neden böyle olduğunu çözdüm. Benim 2 monitörüm var biri 60hz diğer 165hz ve ikisi de 1080p ancak ana monitörü 120 hz yapınca clock speed düştü sıcaklıkta düştü. Garip.

1743861417594.webp

Düzeltme: Bu sorunu çok kişi yaşamış AMD ekran kartlarının kronik bir sorunu. Muhtemelen o yüzden boştayken fan dönüyormuş.

Son düzenleme:
Çözüm