TECHNO TEK

Uzman
RX 6700 XT Gigabyte Gaming OC var. Witcher 3 falan oynarken 70 derece oluyor. FurMark dereceleri de aşağıda:

Screenshot_20250410_133710_Gallery.webp

70-75 derece arası normal sayılır fan sesi rahatsız ediyorsa ufak bir MHz kısıp -mV vererek sıcaklıkları düşürürsünüz performans kaybı olmadan 2000 RPM tam yük altında uzun sürede 2500-2600RPM'e çıkıyordur muhtemelen rahatsız ediyorsa UV yaparsınız ama sıcaklıklardan yana bir problem yok.

Dosya Ekleri

• 20250410_182528.webp
    20250410_182528.webp
    3,6 MB · Görüntüleme: 93
Öncesinde de belirttiğim gibi elinizdeki mevcut modelin soğutmasına göre normal dereceler. İçinize sinmezse ve fanların yüksek RPM'de dönmesinden rahatsız oluyorsanız, deneme yanılma yoluyla undervolt yaparak her defasında minimal miktarlarda voltaj düşürerek hem yüksek sıcaklıktan hem gürültü kirliliğinden kurtulabilirsiniz. Undervolt hakkında bilginiz yoksa bir rehberden yardım almanızı tavsiye ederim.

T

Öncesinde de belirttiğim gibi elinizdeki mevcut modelin soğutmasına göre normal dereceler. İçinize sinmezse ve fanların yüksek RPM'de dönmesinden rahatsız oluyorsanız, deneme yanılma yoluyla undervolt yaparak her defasında minimal miktarlarda voltaj düşürerek hem yüksek sıcaklıktan hem gürültü kirliliğinden kurtulabilirsiniz. Undervolt hakkında bilginiz yoksa bir rehberden yardım almanızı tavsiye ederim.

Tamamdır teşekkürler.

ASUS Dual 6700XT ekran kartına sahiptim 2 yıl kullanımın ardından FurMark'ta 10 dakika sonucunda 68 derece oluyordu içini açıp termal macun ve ped yenilemesi yaptıktan sonra 61'den yukarı çıkmamıştı.

ASUS Dual 6700XT ekran kartına sahiptim 2 yıl kullanımın ardından FurMark'ta 10 dakika sonucunda 68 derece oluyordu içini açıp termal macun ve ped yenilemesi yaptıktan sonra 61'den yukarı çıkmamıştı.
Sadece 6 derece düşmüyor hem RPM değerleri'de düşüyor bu segment kartların macunları kötü oluyor 2-3 yıl sonra değiştirmek lazım.