Dizilerde ve filmlerde sadece boyut fark edersiniz. Çözünürlük çok fark edeceğinizi sanmıyorum lakin ben fark etmedim. 2K istiyorsanız 27", 4K olsaydı 32". Bu mantıktan şaşmayın. Ama ekran kartı değiştirmeyi düşünmüyorsanız yakın zamanda 2K geçmenizi tavsiye etmem. 6700XT ve 12400F kullanıyorum 3 senedir 2K çözünürlükte ama artık 2K bu ekran kartı ve işlemciyi zorlamaya başladı. Kaldı ki kaliteli bir 2K almadığınız sürece de değiştirmenizi hiç önermem.

Hocam o zaman kaliteli bir 2K alırım. Biraz daha bütçe arttırılabilir o önemli değil. Kart olarak RX 580'den RX 6700 XT'ye daha yeni geçtim. Uzun bir süre yükselteceğimi düşünmüyorum. Kartın kutusunda 1440 ibaresi var. 2K için üretilmiş bir kart ama sanırım 2K'nın en giriş seviyesi kartı. 2K da zorlanan oyunları aldığınız FPS değerlerini yazabilir misiniz?
Ayrıyeten 2K monitörde kasan oyunlarda 2K yerine 1080P'ye düşürüp oynamaya devam edebilirim. Her oyunda 2K oynayacağım diye şart koşmuyorum.

Ayriyeten önerileriniz dahilinde muhtemelen 27 inç tercih edeceğim.

Hocam o zaman kaliteli bir 2K alırım. Biraz daha bütçe arttırılabilir o önemli değil. Kart olarak RX 580'den RX 6700 XT'ye daha yeni geçtim. Uzun bir süre yükselteceğimi düşünmüyorum. Kartın kutusunda 1440 ibaresi var. 2K için üretilmiş bir kart ama sanırım 2K'nın en giriş seviyesi kartı. 2K da zorlanan oyunları aldığınız FPS değerlerini yazabilir misiniz?
Ayrıyeten 2K monitörde kasan oyunlarda 2K yerine 1080P'ye düşürüp oynamaya devam edebilirim. Her oyunda 2K oynayacağım diye şart koşmuyorum.

2K ibaresi çıktığı zaman için geçerli. Şuan bazı oyunlarda bu çözünürlükte zorlanabilir.

2K ibaresi çıktığı zaman için geçerli. Şuan bazı oyunlarda bu çözünürlükte zorlanabilir.
o oyunlarda 1080p devam ederim hocam problem olmaz. Ben biraz kaliteli video, film aşığıyım. Sadece oyun değil yani.

Hocam 24 inç 1080p 92 PPI. 27 inç 2K 108 PPI. Kağıt üzerinde çok fark yok gibi. 27 inç 1080p söz konusuysa onu bilemem.
27 inç 2K söz konusu hocam şu an.

Dostum genel oyunları 2K'da oynarsın, biraz ayar kısarak yeni nesil bir çok oyunu da 60 fps'te oynarsın sanırım. Fakat sizleri bilmiyorum ama FPS droplar olunca oyunun keyfi kaçıyor, bu ekran kartında da olabilecek bir durum. Tabii ki 2K'da da oynayabilirsiniz ve keyifte alırsınız. Ama yeni çıkacak oyunlarda 2K 60 fps çok zor, bugünden önceki çoğu oyunları ayar kısarak 60+ oynarsınız orası kesin.

Dostum genel oyunları 2K'da oynarsın, biraz ayar kısarak yeni nesil birçok oyunu da 60 FPS'te oynarsın sanırım. Fakat sizleri bilmiyorum ama FPS droplar olunca oyunun keyfi kaçıyor, bu ekran kartında da olabilecek bir durum. Tabii ki 2K'da da oynayabilirsiniz ve keyifte alırsınız. Ama yeni çıkacak oyunlarda 2K 60 FPS çok zor, bugünden önceki çoğu oyunları ayar kısarak 60+ oynarsınız orası kesin.

Anladım hocam. Daha henüz öyle bir oyun çıktı mı bilmiyorum. Çıktığında o zaman konuşuruz. Normalde 2K 60FPS gayet yeterli bir değer. Merak ettiğim nokta şu: Baktım oynayamıyorum 1080P'ye düşürüp 1080p monitördeki gibi oynayabilir miyim? Yoksa 2K monitör olduğu için bozulmalar olur mu? Eğer 1080p de sıkıntısız oynayabileceksem hiç sorun yok. Oynayamadığımda düşürürüm çözünürlüğü.

Anladım hocam. Daha henüz öyle bir oyun çıktı mı bilmiyorum. Çıktığında o zaman konuşuruz. Normalde 2K 60FPS gayet yeterli bir değer. Merak ettiğim nokta şu: Baktım oynayamıyorum 1080P'ye düşürüp 1080p monitördeki gibi oynayabilir miyim? Yoksa 2K monitör olduğu için bozulmalar olur mu? Eğer 1080p de sıkıntısız oynayabileceksem hiç sorun yok. Oynayamadığımda düşürürüm çözünürlüğü.

Fark ettiriyor 1080p'ye düşürürsen. Görüntünün bozulmasındansa 2K'da ayar kıs.

Fark ettiriyor 1080P'ye düşürürsen. Görüntünün bozulmasındansa 2K'da ayar kıs.

Onu zaten yaparım da o genelde çok bir etki etmiyor. FPS'e çözünürlük daha çok etki ediyor. FSR açayım diyeceğim FSR kadar kötü bir teknoloji görmedim. Vadettiği FPS ile alakası yok 60 FPS diyor aslında 30 FPS de oynatıyor. Görüntü de kamerayı çevirdiğinde piksel piksel oluyor. Bir şekilde çözerim ama. Ha bu arada elimdeki 1080p monitörü satmayabilirim. O yüzden de içim rahat biraz.

Onu zaten yaparım da o genelde çok bir etki etmiyor. FPS'e çözünürlük daha çok etki ediyor. FSR açayım diyeceğim FSR kadar kötü bir teknoloji görmedim. Vadettiği FPS ile alakası yok 60 FPS diyor aslında 30 FPS de oynatıyor. Görüntü de kamerayı çevirdiğinde piksel piksel oluyor. Bir şekilde çözerim ama. Ha bu arada elimdeki 1080p monitörü satmayabilirim. O yüzden de içim rahat biraz.

Ben Cyberpunk'da FSR 3 sayesinde ultrada 100'ün altına düşmüyorum 6750 XT ile. O kadar görüntüyü bozduğunu görmedim ben. Görsem bile acayip çok kalabalık yerlerde pikselleşmeyi gördüğümü söyleyebilirim. Bazı teknolojileri en azından benim için işlevsiz ve oyun akışını bozduğunu söyleyebilirim.

Ben Cyberpunk'da FSR 3 sayesinde ultrada 100'ün altına düşmüyorum 6750 XT ile. O kadar görüntüyü bozduğunu görmedim ben. Görsem bile acayip çok kalabalık yerlerde pikselleşmeyi gördüğümü söyleyebilirim. Bazı teknolojileri en azından benim için işlevsiz ve oyun akışını bozduğunu söyleyebilirim.

Ya ben RDR de ve The Last of Us Part II de test ettim. Kapattığında daha iyi oluyor. FSR açınca görüntü pikselleşiyor. Özellikle kamerayı hareket ettirdiğinde görüyorsun bunu. Henüz ilkel bir teknoloji sanırım. Çok da bilgim yok.

Konuya bir tekrar göz gezdireyim demiştim. F/P Olarak önerdiğiniz KTC'nin 39K'ya fırladığını görünce acayip şaşırdım ve güldüm. Üstteki pahalı diye önerdiğinizden kat ve kat daha çok pahalanmış..

Son düzenleme: