flamegoinhigh

Çalışkan
Sistemim neredeyse 1 yıllık, güncel her oyunu rahatça oynatabiliyor ve bu zamana kadar da çok bu tarz stutter olayı usage olayı yaşamamıştım. FiveM ve Call of Duty MW3 reboot oynarken başıma geliyor sadece şu anlık. Bilgisayarım ve sesler bir anda kasmaya başlıyor, Discord'da arkadaşlarımla konuşurken onların sesi de böyle kasar gibi geliyor. Ayrıyeten grafikler de pikselleşiyor. Sam'i kapattım, global C State'i kapattım fanlarımı özel olarak AMD Software'dan ayarladım, denilen ve genel olarak çözüm kabul edilen her şeyi yaptım ama ne yaptıysam hiçbir sonuç elde edemedim. Sistemimi aşağı bırakıyorum:
  • Ekran kartı: Sapphire Pulse AMD 6700XT
  • İşlemci: Ryzen 7 5800X
  • Anakart: MSI B450M-A Pro Max
  • RAM: Corsair 8+8 3200MHz

Son düzenleyen: Moderatör:

DDU ile eski sürücüyü kaldırıp söylediğiniz sürümü indirdim, bir süre deneyeceğim eğer devam ediyorsa bilgilendiririm.

GPU'dan daha çok sistemsel bir problem gibi, CPU ve RAM tamamıyla stokta mı? Herhangi bir OC + co ayarı var mıdır?

Hayır, BIOS ve software üzerinden sıfırlamıştım tüm ayarları stok halinde. Bu arada bayağıdır FiveM dışında hiçbir oyunda olmuyor, FiveM'de olma nedeni de bana kalırsa NVE denilen grafik paketiyle alakalı çok fazla parçacık saçılıyor etrafa bu da işlemciyi zora sokuyor.

HWiNFO logları tutmuştum aslında, gerekirse buraya Drive halinde atabilirim.

Driver olarak Pro 24.Q4 sürümünü öneririm.

Söylediğiniz Driver'ı kurup BIOS ayarlarını da sıfırladım.

Call of Duty girip birkaç el takılmak istemiştim driver sürümü yetersiz diye uyarı geldi.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-03 173040.webp
    Ekran görüntüsü 2025-06-03 173040.webp
    413,7 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleme:
Hayır, BIOS ve software üzerinden sıfırlamıştım tüm ayarları stok halinde. Bu arada bayağıdır FiveM dışında hiçbir oyunda olmuyor, FiveM'de olma nedeni de bana kalırsa NVE denilen grafik paketiyle alakalı çok fazla parçacık saçılıyor etrafa bu da işlemciyi zora sokuyor.

HWiNFO logları tutmuştum aslında, gerekirse buraya Drive halinde atabilirim.

Söylediğiniz Driver'ı kurup BIOS ayarlarını da sıfırladım.

Call of Duty girip birkaç el takılmak istemiştim driver sürümü yetersiz diye uyarı geldi.
Bahsettiğiniz uyarı önemli değil, ignore diyerek gözardı edebilirsiniz. Oyunlar genelde Adrenalin baz alınarak yapıldığı için PRO sürümde böyle demesi normal, görmezden gelebilirsin.