Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

3035

Yetkin
Oyunlarda düşük FPS almamama rağmen sürekli takılıyor, internette gördüğüm tüm çözümleri yaptım ancak ise yaramadı, artık mentalimi yitirmek üzereyim.

Sistem i5 12400F
2x8 16 GB 3200 MHz RAM
RX 6700 XT

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de bir RX 6600 kullanıcısı olarak neredeyse tüm oyunlarda takılma sorunu yaşıyorum ve ben de birçok şeyi denedim ancak hiçbir sonuca varamadım. Şahsi fikrim, sorunun AMD ekran kartı olduğu yönünde.

@Livo da NVIDIA ile denediğini ve sorun yaşamadığını söyleyince daha da emin oldum açıkçası.

Ben de bir RX 6600 kullanıcısı olarak neredeyse tüm oyunlarda takılma sorunu yaşıyorum ve ben de birçok şeyi denedim ancak hiçbir sonuca varamadım. Şahsi fikrim, sorunun AMD ekran kartı olduğu yönünde.

@Livo da NVIDIA ile denediğini ve sorun yaşamadığını söyleyince daha da emin oldum açıkçası.

Efendim, sadece AMD ekran kartında olan bir durum olduğunu düşünmüyorum. i5 9400F + Arc A750 bulunan bir sistem kullanıyorum ancak Witcher 3'te DLSS to FSR 3 modunu kurmadığım takdirde oyun kasıyor.

Ek: Darboğaz olduğunun farkındayım.

Efendim, sadece AMD ekran kartında olan bir durum olduğunu düşünmüyorum. i5 9400F + Arc A750 bulunan bir sistem kullanıyorum ancak Witcher 3'te DLSS to FSR 3 modunu kurmadığım takdirde oyun kasıyor.

Ek: Darboğaz olduğunun farkındayım.

Hocam bu sorun FPS'le alakalı değil daha çok o kısmı yükleyemiyor kart shader cache ile de alakalı olabilir. Ya belirli kısımlarda ya da rastgele takılıyor.

Hocam bu sorun FPS'le alakalı değil daha çok o kısmı yükleyemiyor kart shader cache ile de alakalı olabilir. Ya belirli kısımlarda ya da rastgele takılıyor.

Efendim, RX 570 8 GB kullandım ancak dediğinize benzer bir sorun yaşamadım. Tabii DLSS 3 modu olmadığında Low ayarlarda bile oyun çok fena kasıyordu.

Son düzenleme:
Witcher 3'te DLSS to FSR 3 modunu kurmadığım takdirde oyun kasıyor.
Konuyu yanlış anlamışsın. Sorun oyunun kasması değil, FPS ile alakalı sorunumuz yok. Sorun oyunun takılması. Özellikle yeni sahne geçişlerinde takılmalar oluyor mesela bende. Livo'nun da dediği gibi ''Shader Cache'' ile alakalı bir durum muhtemelen, ekran kartı kaynaklı oluyor.

Yazdığım mesajı beğenmemişsin de Livo ile aynı ekran kartını kullanıyoruz, ikimiz de takılma sorunu yaşıyoruz. Kendisi 1650 Super ile denemiş ve sorun yaşamamış. Demek ki sorun AMD.

Mesela FPS 60 iken saniyelik 40'a inip geri 60 olması.

Livo'nun da dediği gibi ''Shader Cache'' ile alakalı bir durum muhtemelen, ekran kartı kaynaklı oluyor.
Eğer Shader Cache kaynaklı ise MPO-GPU-FIX indirip dikdörtgen içindeki ayarları kurcalayın. @3035

Ekran görüntüsü 2024-07-01 215742.webp

Son düzenleme: