Mustckmk 58

Uzman
Donanım tarafında çok fazla anlayan birisi değilim, bu yüzden bu konuyu açtım. Sizce 2026 yılı için nasıl, kaç yıl daha gider? Kendi aktif olarak kullandığım ekran kartım bu.

Hangi çözünürlükte oynuyorsunuz oyunlarınızı? Güncel büyük oyunları full grafikte oynamak gibi takıntınız yoksa bence gider yıllarca. Yeri geliyor laptopta dahili grafikle oyun oynuyorum. ARC 140T grafik birimi var işlemcimin (255H). Last Of Us Part 1 oynadım bu işlemciyle 50-60 fps'lerde. Çözünürlük düşürüp, grafik düşürüp fsr filan aktif edince oynattı oyunu. Ki 6700 XT gerçek bir ekran kartı. Belki 10 sene sonra benim düşürdüğüm kadar grafik düşürüp oyun oynamak zorunda bırakır.

Son düzenleme:
Nasıl kullandığına bakar. 1080P düşük grafiklerde oynamak sorun değilse 6 yıl daha bile gidebilir. 10 yıllık ekran kartlarıyla günümüzde hala da oyunları 1080p Medium da rahatça oynamak mümkün.

Donanım tarafında çok fazla anlayan birisi değilim, bu yüzden bu konuyu açtım. Sizce 2026 yılı için nasıl, kaç yıl daha gider? Kendi aktif olarak kullandığım ekran kartım bu.

6650 XT mi 2023 yılında aldım hala memnunum. Her oyunu ultrada açıyor. En son çıkan CoD MW2 MW 2019 ları bile ultrada oynadım. 1080p monitörde tabii.

Ben 1080P'de her oyunu en yüksek grafiklerde oynayabiliyorum bu kartla. Bazılarında sabit 60 FPS almak için FSR gerekiyor doğal olarak ama çoğunda FSR'a gerek bile duymuyorum. Ama ben 60 FPS sınırlı şekilde oynuyorum tabii ki.