ryz

Uzman
Arkadaşlar, oyunda film dizi izlerken veya herhangi bir şey yaparken çok nadiren birden siyah ekran oluyor ve ekran ne yaparsam yapayım gelmiyor. Ardından bilgisayarı yeniden başlatıyorum ve bir bakmışım driver sürüm uyumsuzluğu falan diyor. Kısacası kendini imha ediyor, komple silip baştan yüklemekten çok sıkıldım.

• Gigabyte RX 6700 XT 12 GB EAGLE
  • Colorful Battle-AX B850M-Plus Pro Wi-Fi V14
  • Ryzen 7 9700X
  • Patriot Viper Venom 16x2 6000MHz CL30
  • Kioxia Exceria G2 1TB
  • Toshiba 1TB 7200RPM
  • ARCHON 700W Power Supply

Kartında donanımsal sorun olabilir. Arkadaşların dediğini dene. DDU'da da zaten Windows'un sürücüleri indirmesini engelleme seçeneği var. Onu açmayı unutma. Sonra güvenli modda sil ve yeniden başlattığında PC'ne indirdiğin sürücüyü kur. Aşağıda atacağım temiz/ saf yöntem ile kurmayı da deneyebilirsin.

Kartında donanımsal sorun olabilir. Arkadaşların dediğini dene. DDU'da da zaten Windows'un sürücüleri indirmesini engelleme seçeneği var. Onu açmayı unutma. Sonra güvenli modda sil ve yeniden başlattığında PC'ne indirdiğin sürücüyü kur. Aşağıda atacağım temiz/ saf yöntem ile kurmayı da deneyebilirsin.

Donanım kaynaklı olduğunu düşünmüyorum bir dönem ekran kartını Windows 10'da kullandığımda böyle sorunlar çekmemiştim aynı şekilde DDR4 kullanıyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanım kaynaklı olduğunu düşünmüyorum bir dönem ekran kartını Windows 10'da kullandığımda böyle sorunlar çekmemiştim aynı şekilde DDR4 kullanıyordum.
DDR4 kullanabilirsin, DDR5 de kullanabilirsin. Durum tam tersi de olabilirdi. Sorunun yeni başlamış olabilir yani kullandığın sürümlerle alakası olmayabilir. Böyle bir durum %70-80 ihtimal donanımsal sorundan çıkıyor. Fiziksel olarak kartı söküp, PCI girişini temizleyip yeniden yuvaya tak. DDU vs. yöntemler de düzeltmiyorsa zaten yine sorun GPU'nun donanımsal sorununa işaret ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör: