owyeah

Uzman
Merhabalar,

Ekran kartım RX 6700 XT. Son gelen güncellemeyi DDU ile kurdum. Şu an oyunda her ateş ettiğimde ani FPS düşüşleri yaşıyorum. Önceki sürümlerde böyle bir sorun yaşamıyordum. Bir önceki driverı kurunca "Güncelleştirmeleri otomatik olarak yükle" seçeneğini seçmesem bile kendi kendine güncelliyor. Nasıl çözüm bulacağımı bilmiyorum. AMD FPS göstergesindeki çizelgeler ne anlama geliyor? Sorunun kaynağı nedir? Yardımcı olabilecek var mı?

Teşekkürler.

fpsdüşüşü.webp

Takılmaların sebebi yeni sürücüyle sıfırlanan shader cache, oyunu oynadıkça önbellek dolacak ve kendiliğinden düzelecektir hocam. Sürücünün habersiz değişmesini engellemek için de DDU ayarlarındaki "Windows Update sürücü güncellemesini engelle" kutucuğunu işaretle, yoksa Windows sürekli arkadan iş çevirip kendi kafasına göre sürücü kurar.

Takılmaların sebebi yeni sürücüyle sıfırlanan shader cache, oyunu oynadıkça önbellek dolacak ve kendiliğinden düzelecektir hocam. Sürücünün habersiz değişmesini engellemek için de DDU ayarlarındaki "Windows Update sürücü güncellemesini engelle" kutucuğunu işaretle, yoksa Windows sürekli arkadan iş çevirip kendi kafasına göre sürücü kurar.

Yorumun için teşekkürler.

4 gündür uzun saatlerce oynadım. Shader cache diye düşündüm ben de, fakat sorun devam etti.

24.5.1 kurdum, kafam rahat biraz daha :)