alierenaes

Çalışkan
Ekran kartım Sapphire RX 6700 ve yanlışlıkla kasa temizliği yaparken biraz termal macun sokete girdiği kısımın önündeki bazı elektronik parçalara döküldü. Peçete ve kolonya yardımıyla fazla bastırmadan temizledim. Bir sıkıntı çıkar mı diye sormak istedim. Yeri işaretledim.

Ekran görüntüsü 2025-08-12 195024.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartım Sapphire RX 6700 ve yanlışlıkla kasa temizliği yaparken biraz termal macun sokete girdiği kısmın önündeki bazı elektronik parçalara döküldü. Peçete ve kolonya yardımıyla fazla bastırmadan temizledim. Bir sıkıntı çıkar mı diye sormak istedim. Yeri işaretledim.

Eki Görüntüle 172892

Sıkıntı olacağını sanmam fakat kolonya bu iş için pek tercih edilebilecek bir şey değil.

Hocam sakın kolonya kullanmayın bir daha olursa. Parçaları aşındırırsınız. Tiner alın.

Termal macun iletken olmadığından da bir şey olmaz dökülse de.

Ben uzun zamandır kolonya ile temizliyordum eski ekran kartımi GTX1650 1 yıl aralıkla 5 yıldır tertemiz çalışıyordu serindi önemli olan çok surmemek zaten hemen hava ile uçuyor sattım alan kişi de memnun.

Hocam sakın kolonya kullanmayın bir daha olursa. Parçaları aşındırırsınız. Tiner alın.
9 senedir bakımlarımı CPU,GPU kolonya ile yaparım tek bir sorun bile olmadı.

Termal macun "çok iletken değil" değil, iletken değildir. Yani elektriği iletmez, ısıyı iletir elektriği iletmeyeceği için bulaşması sorun olmayacaktır.

Ekran kartım Sapphire RX 6700 ve yanlışlıkla kasa temizliği yaparken biraz termal macun sokete girdiği kısmın önündeki bazı elektronik parçalara döküldü. Peçete ve kolonya yardımıyla fazla bastırmadan temizledim. Bir sıkıntı çıkar mı diye sormak istedim. Yeri işaretledim.

Eki Görüntüle 172892

Hiçbir sıkıntı olmaz termal macun sorun yaratacak kadar sıvı değil.

Ben uzun zamandır kolonya ile temizliyordum eski ekran kartımi GTX1650 1 yıl aralıkla 5 yıldır tertemiz çalışıyordu serindi önemli olan çok surmemek zaten hemen hava ile uçuyor sattım alan kişi de memnun.
9 senedir bakımlarımı CPU,GPU kolonya ile yaparım tek bir sorun bile olmadı.

Termal macun "çok iletken değil" değil, iletken değildir.
Kolonyanın içinde yüksek oranda alkol ve farklı çözücüler olduğu için zamanla aşınabiliyor elektronik parçalar ve lehimler. Ben o yüzden izopropil alkol kullanıyorum.

Son düzenleme:
Kolonyanın içinde yüksek oranda alkol ve farklı çözücüler olduğu için zamanla aşınabiliyor elektronik parçalar ve lehimler. Ben o yüzden tiner kullanıyorum.

Kolonyanin içindeki alkol orani zaten çok az tiner daha zararlı olabilir saf alkol öneriliyor normalde.

Ekran kartım Sapphire RX 6700 ve yanlışlıkla kasa temizliği yaparken biraz termal macun sokete girdiği kısımın önündeki bazı elektronik parçalara döküldü. Peçete ve kolonya yardımıyla fazla bastırmadan temizledim. Bir sıkıntı çıkar mı diye sormak istedim. Yeri işaretledim.

Eki Görüntüle 172892
Bir şey olmaz, fazla sürdüğümden benim işlemcinin kenarlarına da bulaştıydı da fazlasını parmağımla alıp nemlendirici niyetine sürdüydüm 😂