Bence abartı olur o kadar para vermeye gerek yok.
Yani geleceğe yönelik olsun hocam ekran kartınıda 12 gb aldım ilerde çıkan oyunlarıda rahatça oynayayım diye işlemciyide öyle yapmak istiyorum aslında ryzen 7 5800x3d falan taksam nasıl olur acaba pubg de fps dropları gta5 gibi oyunda füşük fps almak canımı çok sıkıyor

Yani geleceğe yönelik olsun hocam ekran kartınıda 12 gb aldım ilerde çıkan oyunlarıda rahatça oynayayım diye işlemciyide öyle yapmak istiyorum aslında ryzen 7 5800x3d falan taksam nasıl olur acaba pubg de fps dropları gta5 gibi oyunda füşük fps almak canımı çok sıkıyor
Ucuzlayınca alırsın, 3600 MHz bellek daha mantıklı olur aslında fazladan 2 3 bin lira verme belleğe.

Ucuzlayınca alırsın, 3600 MHz bellek daha mantıklı olur aslında fazladan 2 3 bin lira verme belleğe.
hocam bu süreden sonra ucuzlicağını düşünmüyorum hiçbişeyinde 3600mhz de olablr tabi almışken iyisini almak istiyorum 75 hz monitörüm var ilerde belki 165hz veya 200 hz ye falan geçersem

Bende aynı sizin gibi düşünüyordum..Ama arkadaşımda 1660 süper var pubg de benden yüksek fps alıyor gta5 te akıcı oynuyor olduğunu gördüm ve aynı ayarlarda bu sebebten ötürü bana işlemcin ekran kartına göre düşük nesil kaldığını söylediler hatta bazı oyunlarda ultrada oynamama rağmen ekran kartım %50-60 kullanıyor tam kullanması gerekliymiş

5800X3D bulmaya çalışın. Sıfır ikinci el vs. Veya direkt yeni DDR5 sisteme de geçebilirsiniz bütçeniz varsa. Ayrıca RAM'lerinizin frekansları düşük. Ondan dolayı performans da kaybedebiliyor olabilirsiniz. Özellikle 1x16 ise.

Edit: 5800X3D'den vazgeçtim. Yerine 5700X3D öneririm. 5800X3D'ye göre daha iyi fiyata satılıyormuş.

5800X3D bulmaya çalışın. Sıfır ikinci el vs. Veya direkt yeni DDR5 sisteme de geçebilirsiniz bütçeniz varsa. Ayrıca RAM'lerinizin frekansları düşük. Ondan dolayı performans da kaybedebiliyor olabilirsiniz. Özellikle 1x16 ise.

Edit: 5800X3D'den vazgeçtim. Yerine 5700X3D öneririm. 5800X3D'ye göre daha iyi fiyata satılıyormuş.
1 hafta önce 5700X3D 6 bin falandı yanlış hatırlamıyorsam haftalık fiyat artışına bak şaka gibi ya.

Anladım hocam fps drop problemim düzelirmi acaba bu 2 oyunda peki..600w Frisby Psum var yükseltmem gereklimidir.

Drop problemi eğer işlemcinin tek çekirdek performansından kaynaklanıyorsa evet çözülür derim. PSU ise pek kaliteli durmuyor. Onu da mümkün olduğu zaman değiştirmenizi öneririm.
bunu nasıl anlarız hocam neyden kaynaklandığını peki 6 çekirdek işlemcide bu olayın olması normalmi