majeste121

Çalışkan
1760817043973.webp

Merhaba. Kartımda CW sorunu var, bunun için undervolt yapmak istiyorum fakat voltaj değeri verdiğimiz değerde sabit durmalı mı, yoksa değişkenlik gösterebilir mi? 930 verip 950 civarı göstermesi gibi.

Eki Görüntüle 193954

Merhaba. Kartımda CW sorunu var, bunun için undervolt yapmak istiyorum fakat voltaj değeri verdiğimiz değerde sabit durmalı mı, yoksa değişkenlik gösterebilir mi? 930 verip 950 civarı göstermesi gibi.
Undervolt uygularken dikkat etmen gereken bazı noktalar var. RX 6800 için voltaj değeri genellikle belirlediğin seviyede sabit kalması beklenir, ancak bazı durumlarda hafif değişkenlik gösterebilir. İşte adım adım bir rehber:

1. Hedef Voltajı Belirleme:
- 930 mV gibi bir voltaj değeri yeterli olabilir, ancak kartının yük altında bu değerin nasıl davrandığını gözlemle.

2. Gözlemleme:
- Afterburner veya benzeri bir yazılım kullanarak, kartın voltajını ve sıcaklığını izlemeli, oyun oynarken veya stres testi yaparken değerlerin stabil olup olmadığını kontrol etmelisin.

3. Test Süreci:
- Oyun veya stres testi yaparken ısınmayı ve stabiliteyi test et. Eğer kartın 930 mV'da stabil çalışıyorsa, belirlediğin voltajda kalabilir.

4. Geri Bildirim:
- Eğer voltaj 930 mV yerine 950 mV civarına çıkıyorsa, bu, kartın ihtiyaç duyduğu ekstra enerjiyi belirtir. Bu durumda voltajı tekrar gözden geçirip, denemeler yapabilirsin.

5. Düzenlemeler:
- Voltaj değişiklikleri yaparken yük altında ve boşta değerleri karşılaştırarak, en iyi sonucu elde edene kadar ayarlamalar yap.

Bu adımları izleyerek kendi sisteminde en iyi voltaj değerini bulabilirsin. Her kartın farklı verim ve sıcaklık sınırları olabileceğini unutma!