Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dr_Paradox

Çalışkan
Bundan önce RTX 3060 Ti ekran kartım vardı. Model yükseltmek için onu satıp bunu aldım; yaklaşık 3 aydır sorunsuz kullanıyordum. Ancak geçen gün MGS Delta oynarken ekran bir anda gitti. Sonrasında problem tekrarlamaya başladı. Şu an hangi oyunu ya da FurMark gibi programları açarsam açayım, ekran hemen gidiyor. DDU ile sürücüleri kaldırıp tekrar kurdum, önceki sürümleri de denedim ama nafile. Kafayı yemek üzereyim. Sorun ne olabilir?

Karta +12V kanalından kaç W gidiyor öğrenebilir misiniz? PSU sorunu olabilir.

Hocam sorun PSU kaynaklıymış model bu;
Thermaltake 650W 80+ Bronze Smart BX1
Şu an PSU değiştirecek imkanım yok. Alternatif çözüm olarak undervolt işlemi yaptım sizin farklı idarelik önerileriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Thermaltake 650W 80+ Bronze Smart BX1.
Şu an PSU değiştirecek imkanım yok alternatif çözüm olarak undervolt işlemi yaptım sizin farklı idarelik önerileriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.
PSU kaynaklı olduğunu nasıl öğrendiniz hocam? OCCT ile test ettiyseniz 12v kanalı kaça kadar düşüyordu? 11.4v-11.5v altı gördüyse sıkıntı. Eğer Power testinde siyah ekrana düştüyse PSU sıkıntılıdır. UV konusuna gelirsek deneme yanılma yöntemi kullanacaksınız mecbur. Yani, bizde bilemiyoruz PSU 12v kanalında kaç W çekince çöküyor bilmiyoruz. En sağlıklı yöntem PSU değiştirmek, her ne kadar UV yapsanız da PSU stabiliteyi koruyamayabilir.

Thermaltake 650W 80+ Bronze Smart BX1
Şu an PSU değiştirecek imkanım yok. Alternatif çözüm olarak undervolt işlemi yaptım sizin farklı idarelik önerileriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Sorunun PSU kaynaklı olduğuna nasıl kanaat getirdiniz? PSU değiştirene kadar, ekran kartına güç limiti koyabilirsiniz. Net bir şekilde işe yarayacağını söyleyemem ama denenebilir.