@heart like a grave, @21312, @erdym, hocam öyle diyorsunuz haklısınızdır bir şey diyemem. Bizim arkadaşta bir tane 7600 var. Hiç rakibi 4060 rakibi gibi FPS vermiyor. 3060'ın bile daha iyi olduğu oyunda 7600 bol bol stutter ve donmaya maruz kalıyor. Çözemedik gitti.

Takas yapılacak ise hangi kart ile kafa kafaya takas yapılmalı sizce?

@heart like a grave, @21312, @erdym, hocam öyle diyorsunuz haklısınızdır bir şey diyemem. Bizim arkadaşta bir tane 7600 var. Hiç rakibi 4060 rakibi gibi FPS vermiyor. 3060'ın bile daha iyi olduğu oyunda 7600 bol bol stutter ve donmaya maruz kalıyor. Çözemedik gitti.

Driverleriniz güncel mi?

4060 ile takas yapılabilir, olmadı üstüne biraz verirsiniz.

RX 7600 bol bol stutter ve donmaya maruz kalıyor. Çözemedik gitti.
Stutter ve donmalar kas gücünden alakasız. Arkadaşına çözüm önerisi:

PSU ve işlemci nedir? 4060 ile takas deneyebilirsin olmazsa 3070 Ti ama trafodan farkı yok bilgin olsun.

Driverleriniz güncel mi?

4060 ile takas yapılabilir, olmadı üstüne biraz verirsiniz.

Evet. Eski driver falan denedik. Temiz kurulum denedik. Kart sorunlu mu bilmem ama oyunların yarısı sorunlu yarısı gayet akıcı ve sorunsuz.

Konu 'RX 7600 sistemde Far Cry serisinde düşük FPS ve donma sorunu' https://techolay.net/sosyal/konu/rx...y-serisinde-dusuk-fps-ve-donma-sorunu.137383/

Bir de bu kart 4060 ile kafa kafaya takas yapacak kadar piyasası iyi mi ki? PowerColor markası.

PSU ve işlemci nedir? 4060 ile takas deneyebilirsin olmazsa 3070 Ti ama trafodan farkı yok bilgin olsun.

5500 işlemci ve Hyper 80+ Pro PSU var. Enermax ve Corsair VS PSU ile de denedik.

Direkt hiç nakit vermeden kabul ederlerse performans kayıp etsek bile 4060 geçmek istiyoruz.

Evet. Eski driver falan denedik. Temiz kurulum denedik. Kart sorunlu mu bilmem ama oyunların yarısı sorunlu yarısı gayet akıcı ve sorunsuz.

Konu 'RX 7600 sistemde Far Cry serisinde düşük FPS ve donma sorunu' https://techolay.net/sosyal/konu/rx...y-serisinde-dusuk-fps-ve-donma-sorunu.137383/

Bir de bu kart 4060 ile kafa kafaya takas yapacak kadar piyasası iyi mi ki? PowerColor markası.

Hemen hemen aynı fiyattalar ama NVIDIA'nın marka adı 2. elde daha popüler ve satan kişi kafa kafaya yapacağını sanmıyorum ya alt nesil ama güçlü bir kartla dengeli yapacaksın ya da üstüne biraz vereceksin. Mesela ben 4060'dan 3070 Ti'ya kafa kafaya birkaç teklif aldım fakat çok güç çekiyordu ve verimli olmadığından tercih etmedim. Muhtemelen 6000 serisi falan çıkınca yeni bir karta geçerim, 5000 serisi biraz daha 2000 serisi gibi deneysel kaldı.