Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AleyAleyAley

Çalışkan
Herkese iyi günler. Sizlere Kernel Power 41-63 hatasını nasıl çözüceğinizi anlatacağım.

Ben AMD ekran kartı kullanıyorum, ayrıca sistemimi tüm test uygulamalarında test ettim ve bir sıkıntı çıkmadı OCCT vb.

Bence parça uyumsuzluğundan dolayı olabilir çünkü tüm parçalarımı test ettim fakat anakartım eski bir anakart, 2018 yılında çıktı. Ekran kartım ise RX 7600. yani anakart ekran kartı ile kısıtlama yaşıyor olabilir.

Çözüm eğer siz de sistemini test edip bir hata olmadığını düşünüyorsanız: AMD ekran kartları hızlı başlatma ile çakışma yaşıyor, daha doğrusu hatalara neden oluyor. Hızlı başlatma açıkken herhangi bir undervoltta sürekli hata alıyordum. AMD yazılımı tarafından yani ilk önce bunu kapatarak başlayın.

Daha sonrasında ise güç seçeneklerinden yüksek performansa geçelim. Dengelide kaldığında anakartınız iyi değilse voltaj dalgalanmaları yaşayabilirsiniz.

Not: Anakart BIOS ayarlarını kurcalamayın, yani demek istediğim overclock veya undervolt yapmayın. Bu da bu hataya neden olabilir? XMP'yi açabilirsiniz, bu hata XMP ile alakalı değil. (benim için :D)
Artı olarak anakart BIOS sürümünü Beta'da kullanmayın.
Son olarak fiziksel olarak da kasanızı kontrol edin kabloları vb... Yükseltme kablosu var ise onu da test edin lütfen.

Bu sorunu çözebilen başka arkadaşlar varsa nasıl çözdüklerini yazarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğin gibi hızlı başlatma özelliği aslında teknik olarak tam bir kapatma yapmayıp kernel oturumunu diske hiberfil.sys dosyasına yedeklediği için, açılışta eski ve hatalı sürücü verisini geri yükleyip AMD kartlarda çakışmaya yol açabiliyor, bu yüzden kapatmak kesinlikle hayat kurtarıcı bir hamle. Yüksek performans modu önerin de gayet yerinde çünkü işlemci ve ekran kartının düşük güç durumlarına geçişini engelleyerek ani voltaj dalgalanmalarından kaynaklı sistem kilitlenmelerini, yani o meşhur idle crash olayını önlüyor. Yalnız şuna küçük bir parantez açayım; Kernel Power 41-63 hatası Windows'un "ben neden kapandığımı anlamadım, elektriğim kesildi" deme şeklidir, yani bu durum yazılımsal olabileceği gibi çok büyük oranda PSU (güç kaynağı) yetersizliğinden veya kalitesizliğinden de kaynaklanabilir, eğer PSU 12v kanalından temiz ve stabil güç veremiyorsa yazılımsal ayarlar bir yere kadar tutar. XMP konusunda da haklısın genelde masumdur ama anakartın QVL listesinde olmayan RAM'ler bazen voltaj uyumsuzluğu yapıp bu hatayı tetikleyebiliyor.

Dediğin gibi hızlı başlatma özelliği aslında teknik olarak tam bir kapatma yapmayıp kernel oturumunu diske hiberfil.sys dosyasına yedeklediği için, açılışta eski ve hatalı sürücü verisini geri yükleyip AMD kartlarda çakışmaya yol açabiliyor, bu yüzden kapatmak kesinlikle hayat kurtarıcı bir hamle. Yüksek performans modu önerin de gayet yerinde çünkü işlemci ve ekran kartının düşük güç durumlarına geçişini engelleyerek ani voltaj dalgalanmalarından kaynaklı sistem kilitlenmelerini, yani o meşhur idle crash olayını önlüyor. Yalnız şuna küçük bir parantez açayım; Kernel Power 41-63 hatası Windows'un "ben neden kapandığımı anlamadım, elektriğim kesildi" deme şeklidir, yani bu durum yazılımsal olabileceği gibi çok büyük oranda PSU (güç kaynağı) yetersizliğinden veya kalitesizliğinden de kaynaklanabilir, eğer PSU 12v kanalından temiz ve stabil güç veremiyorsa yazılımsal ayarlar bir yere kadar tutar. XMP konusunda da haklısın genelde masumdur ama anakartın QVL listesinde olmayan RAM'ler bazen voltaj uyumsuzluğu yapıp bu hatayı tetikleyebiliyor.

PSU'yu başka bir bilgisayarda test ettim fakat bir sıkıntı olmadı? Görüşleriniz içinde teşekkür ederim.