ahmetimdusme

Üyecik
RX 7600, i5 12400 sistemde bu CPU kullanımı normal mi? RDR 2'de böyle sadece, diğer oyunlarda örneğin CS 2, PUBG vs. taş catlasin Max 75'e cikiyor.

Ayrıca kasanin içinden ses geliyor, fan sesi değil daha değişik bir ses (RDR2 oynarken CPU 100)

Alali daha 5 gün olmadı.

IMG_20250530_213143.webp

Son düzenleme:
Normal duruyor. Çünkü RDR2 gibi ağır oyunlar, işlemciyi ekran kartıyla birlikte tam kapasite çalıştırır ve bu da yüksek CPU kullanımıyla tam performans alınmasını sağlar.
Sese bir yorum yapamıyorum duymak lazım.

Normal duruyor. Çünkü RDR2 gibi ağır oyunlar, işlemciyi ekran kartıyla birlikte tam kapasite çalıştırır ve bu da yüksek CPU kullanımıyla tam performans alınmasını sağlar.
Sese bir yorum yapamıyorum duymak lazım.
Youtubeden izledigim videolarda max cpu 70-80 çıkıyordu hocam diğer oyunlarda cpu 50-70max oluyor evet normal olabilir ama cpu 100 normal olduğunu sanmiyorum büyük ihtimal 100 tamamini kullandığı için işlemci can çekişiyor ses islemciden geliyor diye tahmin ediyorum böyle oluncada islemci zarar görüyor

vızırtı sesi geliyorsa cool wine muhtemelen o ses ekran kartından gelir işleemciden gelse muhtemelen işlemcin çalışamazdı.Cool wine zararsızdır genellikle problem olmaz bende de var o ses sitemin amd olduğu için ve smart acces memory açık ise ekran kartın işlemcinin bütün potensiyelinden yaralanır normal gibi duruyor 2k da ryzen 5 7600 ile saint deniels yani en oyunun en kalabalık şehrinde de cpu kullanımı bendede yüzde yüz oluyor normal kırlarda yüzde 70 yüzde 80 arası