Bütçe
16.000 TL

YavuzKyr

Uzman
Merhaba,

Şu anki sistemimde ekran kartı olarak RX 7600 kullanıyorum. Daha 1,5 yıllık garantisi bulunmasına rağmen kendimi RDNA 4 platformuna atmak istiyorum. Bunun başlıca nedenleri FSR Redstone teknolojisi ve daha iyi RT performansı. Oynadığım çoğu oyunu şu an rahatlıkla oynayabiliyorum ve oynadığım çoğu oyunda RT bulunmasa da, bulunduğu vakitlerde ekran kartımın RT performansının pek iyi olmaması sebebiyle açmamam gerekiyor. Buna örnek olarak geçen bitirdiğim Alan Wake II’yi verebilirim.

Bu sebeple hem daha güncel bir ekran kartı olması nedeniyle hem de sağladığı teknolojiler ve fiyatı sebebiyle RX 9060 XT 8 GB modeline geçmeyi planlıyorum. Sizce iyi bir güncelleme olur mu? Bunun için elimdeki ekran kartını da satmam gerekecek. Sizce kaç liraya satabilirim?

Oynamayı planladığım oyunlar:

The Last of Us Part 1 & 2
God of War & God of War: Ragnarok
Spider-Man 1 & 2 & Miles Morales
EFT

Lütfen ekstra olarak “9060 XT 8 GB alınmaz” gibi yorumlarla gelmeyin. Elimde olsa ben de 16 GB modelini alırım ama bütçem maalesef ki buna yetiyor.

Sistemim:

• RX 7600 8 GB
    AMD Ryzen 5 7500F
    ASUS Prime B650M-R
    1×16 GB CL36 TwinMoss Voltx DDR5 5600 MHz RAM
    MSI MAG 650BN Power Supply

Yaklaşık iki kat maliyet olacak alacağınız fayda en çok %30-35 olacak. Değip değmeyeceğine sizin ihtiyaçlarınız ve bütçeniz karar verecek.
Genel anlamda sekiz bine satıp on altı bine alacaksınız. Pek mantıklı gelmedi açıkçası.

Bence geçilmez. Ben de 6650 XT'den 9060 XT 16 GB'ye yükseltip yükseltmeme konusunda kararsızdım ancak yükseltmemeye karar verdim. Değmeyecek bir yükseltme olacak gibi işin sonunda. Yeni teknolojiler var evet ama sonraki ekran kartı nesillerinde daha da yeni teknolojiler gelecek. Yenilikler bitmeyecek. Ray Tracing performansı olarak AMD bir sonraki nesilde atılım yapacak diye biliyorum. O yüzden ben bir sonraki nesili beklemeye karar verdim.

Bence geçilmez. Ben de 6650 XT'den 9060 XT 16 GB'ye yükseltip yükseltmeme konusunda kararsızdım ancak yükseltmemeye karar verdim. Değmeyecek bir yükseltme olacak gibi işin sonunda. Yeni teknolojiler var evet ama sonraki ekran kartı nesillerinde daha da yeni teknolojiler gelecek. Yenilikler bitmeyecek. Ray Tracing performansı olarak AMD bir sonraki nesilde atılım yapacak diye biliyorum. O yüzden ben bir sonraki nesili beklemeye karar verdim.
Bütçen 16GB'a yetmiyorsa bence upgrade mantık değil.
Yaklaşık iki kat maliyet olacak alacağınız fayda en çok %30-35 olacak. Değip değmeyeceğine sizin ihtiyaçlarınız ve bütçeniz karar verecek.
Genel anlamda sekiz bine satıp on altı bine alacaksınız. Pek mantıklı gelmedi açıkçası.

İçimden benim de beklemek geliyor ama malum RAM krizinden ötürü çok fazla da beklemek istemiyorum. Yeni nesile geçtiğimiz de fiyatların hangi seviyelerde olacağı beni korkutuyor. Bu yüzden elimde para varken 9060 XT 8GB modeline geçme isteği oluştu. 16GB versiyonlarının fiyatları uygun bir seviyeye düşerse direkt alacağım. Onun dışında 8 GB modeli de 14K gibi bir civara inmediği sürece almayacağım. Herhalde en doğru karar bu şekilde olur.

İçimden benim de beklemek geliyor ama malum RAM krizinden ötürü çok fazla da beklemek istemiyorum. Yeni nesile geçtiğimiz de fiyatların hangi seviyelerde olacağı beni korkutuyor. Bu yüzden elimde para varken 9060 XT 8GB modeline geçme isteği oluştu. 16GB versiyonlarının fiyatları uygun bir seviyeye düşerse direkt alacağım. Onun dışında 8 GB modeli de 14K gibi bir civara inmediği sürece almayacağım. Herhalde en doğru karar bu şekilde olur.
GIGABYTE Radeon RX 9060 XT GAMING OC 16GB GDDR6 128Bit AMD Ekran Kartı-GV-R9060XTGAMING OC-16GD Uygun Fiyatları ile Tebilonda
GIGABYTE Q4 Cashback 2025

Cashbackle 17k ya geliyor.