Bütçe
14.000 TL

darkinside

Başarılı
Merhaba arkadaşlar. Sistem RX 7700 XT ile darboğaz yapmaya başladığı için ve ileriye dönük bir sistem oluşturmak istediğim için DDR4 bileşenlerini satıp, DDR5 için parçalar alacağım. Anakart, işlemci ve RAM ihtiyacım var. İşlemci olarak Ryzen 5 7500F düşündüm. Anakart için 2 adet M.2 SSD slotuna ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci seçimin uygun fiyatlı ve her oyunu oynatır, hatta 2K monitörün varsa iyi bir ekran kartı ve işlemci ile birlikte 2K oyun bile oynarsın. Anakart olarak bu belki işini görebilir, teknik özellikler kısmında 2 X M.2 desteği olduğu yazıyor. RAM fiyatlarına ciddi bir zam geldi, bu konuda Akakçe gibi sitelerden fiyatları kontrol etmeni öneririm.

Bu anakartında 2X M.2 desteği var, yukarıda önerdiğimden farklı olarak aynı model ama Wi-Fi desteği yok ve MHz bir tık daha düşük.

Son düzenleme:
İşlemci seçimin uygun fiyatlı ve her oyunu oynatır, hatta 2K monitörün varsa iyi bir ekran kartı ve işlemci ile birlikte 2K oyun bile oynarsın. Anakart olarak bu belki işini görebilir, teknik özellikler kısmında 2 X M.2 desteği olduğu yazıyor. RAM fiyatlarına ciddi bir zam geldi, bu konuda Akakçe gibi sitelerden fiyatları kontrol etmeni öneririm.

RAM sektöründe ne oldu bilmiyorum ama 6 ay önce aldığım RAM 3 katı fiyata çıkmış. DDR5 CL değeri çok fark eder mi? 6000 MHz düşünüyorum zaten fakat CL değerleri arasındaki fiyat farkı çok.

RAM sektöründe ne oldu bilmiyorum ama 6 ay önce aldığım RAM 3 katı fiyata çıkmış. DDR5 CL değeri çok fark eder mi? 6000 MHz düşünüyorum zaten fakat CL değerleri arasındaki fiyat farkı çok.

Evet öyle, fiyatlar çok yükselmiş. DDR5 CL değeri çok fark etmeyebilir, CL farkını araştırdığım kadarıyla MHz dengeliyor ama bu konuda fazla bilgi sahibi değilim. En iyisi YouTube'dan bu konu hakkında karşılaştırma videoları var, bunlara göz atman daha doğru olur ama ben çok fazla etki etmez diye düşünüyorum.

Kasım'da Black Friday indirimlerini beklemek daha mı mantıklı? RX 7700XT ile Ryzen 7 9700X darboğaz yapar mı onu almak geldi aklıma her ay bir parça olacak şekilde alabilirim.