5070 ile tek kablo kullanan bir kişinin kablosunda ısınma yaşanıyor. Ki 5070 250W civarı çekiyor. 400W beslemesi mümkün değil. 16AWG olsa belki lakin konudaki PSU 18AWG.
Eskiden kimse ne AWG ne de başka bir şey bilmezdi adamakıllı, ama ne Hawaii-Grenada döneminde ne Maxwell-Pascal döneminde o hardal kablolu çöplerle bile bir erime sorunu yaşanmadı. 8+6 olup sustained 300W civarı çeken GPU'lar her yerdeydi ki dediğim gibi R9 295X2 ve Titan Z gibi çift GPU örnekler de mevcuttu, hiçbiri ne ısındı ne de eridi.

5070 konusunda da o bela konektörün devreye girdiği hiçbir duruma güvenmem, açık ve net. 7800 XT'de yok.

Eskiden kimse ne AWG ne de başka bir şey bilmezdi adamakıllı, ama ne Hawaii-Grenada döneminde ne Maxwell-Pascal döneminde o hardal kablolu çöplerle bile bir erime sorunu yaşanmadı. 8+6 olup sustained 300W civarı çeken GPU'lar her yerdeydi ki dediğim gibi R9 295X2 ve Titan Z gibi çift GPU örnekler de mevcuttu, hiçbiri ne ısındı ne de eridi.

5070 konusunda da o bela konektörün devreye girdiği hiçbir duruma güvenmem, açık ve net. 7800 XT'de yok.
Konnektör değildi zaten. Dönüştürücü ile kullanılıyordu. Yani düz PCI-e 8 pin bağlantısı. Tek fark arada dönüştürücü var.

@yunusalp99 hatta kendiside burada. C750 ile 5070 kullanıyordu.

Konnektör değildi zaten. Dönüştürücü ile kullanılıyordu. Yani düz PCI-e 8 pin bağlantısı. Tek fark arada dönüştürücü var.

@yunusalp99 hatta kendisi de burada. C750 ile 5070 kullanıyordu.
5070 tarafı sonuç olarak 12V2x6 bağlantısı ile girmiyor mu? Yani kart tarafında pinler arası herhangi bir yük dengeleme/izlemesi yok sen diğer ucunu standart 8 pine çeviren dönüştürücüsüyle kullansan bile.

İleride herhangi bir işlemci ya da PSU değiştirme niyetim yok bozulmadığı sürece. Alayım mı RX 7800 XT'yi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 7800 XT'nin çekeceği güçten değil de atacağı spiketan endişelenirdim açıkçası. Şu anda seni kurtaracaktır ama ileride niyetim yok diyip yatmanı önermem, o PSU'yu uygun bir imkanda değiştir, kapasitesi daha yüksek ve biraz daha iyi bir model al.

5070 tarafı sonuç olarak 12V2x6 bağlantısı ile girmiyor mu? Yani kart tarafında pinler arası herhangi bir yük dengeleme/izlemesi yok sen diğer ucunu standart 8 pine çeviren dönüştürücüsüyle kullansan bile.
Kablo bazlı yaşanıyorsa sizin dediğiniz doğru lakin konnektör bazlı yaşanıyorsa değil. Yunusalp cevap verirse belli olur.

Ben 7800 XT'nin çekeceği güçten değil de atacağı spiketan endişelenirdim açıkçası. Şu anda seni kurtaracaktır ama ileride niyetim yok diyip yatmanı önermem, o PSU'yu uygun bir imkanda değiştir, kapasitesi daha yüksek ve biraz daha iyi bir model al.
PSU'yu satmak zor olur mu? Ne kadara satabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

@yunusalp99 hatta kendisi de burada. C750 ile 5070 kullanıyordu.

Evet bunun üzerine konu da açtım. Kabloda ısınma yaşadım. 5070 Gaming Z Trio var bende. Alan Wake 2'de ve FurMark yaparken el yakacak kadar degıl ama normalden gerçekten fazla şekilde kabloda ısınma yaşıyordum. Kendi sitesinde 220W'a kadar güvenli kullanım demiş. 5070 de 250W olduğu için sınırlarda yaşamak istemedim. Isınma yapması ileride oluşucak x soruna ön ayak olabilirdi . Kafam rahat olsun diye özetle psu değiştirdim.