RX 7800 XT mi RTX 4070 Super mi?

Dostum selam bende senin gibi 6600 kullanıyorum ve 7800XT geçmek istiyorum ama 4070 s aklımda olduğu için 7800XT Slim gitmiyor sen grafik FPS kullanımdan memnun musun 4070 s alınır mı? Yoksa 7800XT alayım mı?

4070 Super bir tık daha güçlü. Bende 4070 Ti super var memnunum. Bütçeye göre istediğinizi alabilirsiniz. İkisinin de artıları ve eksileri mevcut.

Artı eksi elbet var farkındayım ama fiyat konusunda sorun yok benim derdim ileride satmak istediğimde hangisi daha iyi olur ayrıca 12 GB 16gb çok fark eder mi
Cod bo6 , rdr2 , fc25 , CS2 , tarkow , forza 5 oynuyorum ama 6600 artık yetmiyor AMD 7800xt Nvidia 4070 S arasında kaldım video izliyoruz ama hepsi kartlar için ayrı konuşuyor tecrübe edinmiş kişiler olarak fikir almak istedim

NVIDIA kartları elden çıkarması daha kolay olur. 12 GB VRAM ile şu an herhangi bir oyunda sorun yaşamazsın. 2 sene sonra ne olur bilinmez.
4070 Super ve 7800XT kıyaslaması şu şekilde.
NVIDIA artıları
DLSS.
CUDA.
Yazılım.
Productivity.
Uzun süre sürücü desteği.
Daha iyi Ray Tracing.
İkinci el satışı daha kolay.
Hızlı, düzenli ve stabil sürücü desteği.
Daha iyi frame generation.
NVIDIA Reflex.

NVIDIA eksileri
Pahalı.
Düşük VRAM.

AMD artıları
VRAM.
Görüntü keskinleştirme. (görüntü kalitesini artırır)
Anti lag.
AMD eksileri
Dlss>fsr (görüntüyü fazla bozuyor)
NVIDIA frame gen> AMD frame gen. (NVIDIA fg kadar akıcı hissettirmiyor)
Yazılım. (NVIDIA kadar iyi değil)
Productivity. (NVIDIA'nın yanına yaklaşamaz)
NVIDIA kartlara göre daha kısa süre sürücü desteği.
Daha kötü Ray Tracing.
Sürücü desteği NVIDIA gibi sık sık gelmez ve sorun çıkarma ihtimali biraz daha fazla.

Yorumun için teşekkür ederim fazlasıyla benim düşüncelerimi yansıtıyor 2025 gelmeden almak lazım aklımda MSI slim 4070 S yada Asus proart 4070 S bu 2 modeli takipteyim özellikle proart modelinde coil whine olayı yok gibi bir şey onun için istiyorum MSI ise kasa parçalar hepsi MSI

Son düzenleyen: Moderatör:

Coil whine sorunundan rahatsız oluyorsanız Gigabyte gaming OC modelini takip edin. Gigabyte en az cw sorunu çıkaran markalardan birisi. ASUS ise tam tersi çok fazla şikayet var. Kendim ASUS Dual 4070 Super kullandım düdüklü tencere gibiydi. MSI Gaming X Slim 4070 Super de kullandım onda da cw mevcuttu. Coil whine için gigabyte>msi>asus diyebilirim. Kendimde bayağı bir araştırma yapmıştım bu konuyla alakalı.

Malzeme kalitesi burada önem arz ediyor. Giriş seviye modellerde daha yaygın bir durum. Bir de şans etkisi var. Gigabyte Aorus bile alsanız cw çıkma ihtimali var. Bunların dışında bir de kalite kontrol sorunu yaşayan ASUS var diyebilirim. Çünkü anormal derece şikayet fazla. YouTube'a coil whine yazın kartların büyük birçoğunluğu ASUS ekran kartlarından oluşuyor.

Son düzenleme:
Şu anda 3060 Ti kullanıyorum, yakın bir zamanda yükseltme yapmak istiyorum. Hangisi mantıklı olur? Yoksa 5000 ve 8000 serisini beklemek daha mantıklı mı olur?

İsin izleme haric RX 7800XT RTX 4070 Ti muadili yer yer 4080e bile gidiyor gibi (internetteki testlere dayanarak soyluyorum)
Parasina deger mi konusunda bence RX 7800XT şu anda piyasada en ucuz RX 7800XT 17k.

İsin izleme haric RX 7800XT RTX 4070 Ti muadili yer yer 4080e bile gidiyor gibi (internetteki testlere dayanarak soyluyorum)
Parasina deger mi konusunda bence RX 7800XT şu anda piyasada en ucuz RX 7800XT 17k.

7800XT ile 4080 aynı klasmanda değil. Arada %45 civarı performans farkı var. 4070 Ti muadili de değil. 4070 Super'den biraz daha güçsüz. AMD'nin dediğine göre 4070 rakibi 7800XT. 4070 Super rakibi 7900GRE. 4070 Ti super rakibi RX 7900 XT. 4080 Super rakibi ise 7900XTX. 4090 ise rakipsiz.

Sadece performans anlaminda bakmak yanlış.
F/P olarak degerlendiriyorum
Ayrica ikinci paylastiginiz gorselde bulunan veriler yanlış degilsem TechPowerUp'a ait ve onlarin ben pek de dogru veriler sunduguna inanmiyorum.

Sadece performans anlaminda bakmak yanlış.
F/P olarak degerlendiriyorum.
Ayrica ikinci paylastiginiz gorselde bulunan veriler yanlış degilsem TechPowerUp'a ait ve onlarin ben pek de dogru veriler sunduguna inanmiyorum.

F/P mevzusu çok başka bir şey. 4080 Super 4K gaming/iş kartıdır. 7800XT ise 1440p gaming kartıdır. Aynı klasmanda değiller. Ayrıca TechPowerUp çok güvenilir bir kaynak. GPU Z yazılımı onlara aittir. Ekran kartlarının Power spike değerini ölçebilen cihazları da var. Ekran kartı incelemeleri sağlamdır kısaca. Çoğu bilgiye bu siteden erişiyoruz zaten. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp.

Konunun bilmemek veyabilmek ilgisi yok şu anda benim iddam su yer yer (MP oyunlarda) performans anlaminda iyi AMD tarafi
Ve su dediginizde haklisiniz 4080 is karti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…