Makaleler
9
Yer
Mersin | Lefkoşa
Arkadaşlar bu sistemi yorumlar mısınız?
Parçaların birbirimi ile uyumu hakkında gözden kaçan bi'durum olmaması adına konuyu açıyorum.

Şunun yerine bu koyulsadaha iyi olur dediğiniz bir parça varsa lütfen belirtin. Teşekkür ederim.
Hikayeli oyunlar oynanmak için alınacak e-spor oyunlarına çok girilmeyecek bir sistem. Bu yüzden 7500F tercih ettim. Bunun haricind bir süre 1080p daha sonrasında 2K olarak kullanılacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle RAM'leri şu şekilde kit olarak al.

RGB'li istersen:

RGB'siz istersen:

Ekran kartı olarak RTX 5060 Ti 16GB öneriyorum. RX 7800 XT az miktarda da olsa RTX 5060 Ti 16GB karttan saf güç olarak daha iyi. Ancak bu performans farkı göz ardı edilebilir. Uzun vadede birçok oyuna MFG desteği geldiğinde RTX 5060 Ti 16GB kartın kullanım süresi oldukça uzayacak. RX 7800 XT'nin gücünün yetmeyip ömrünü tükettiği bir dönemde RTX 5060 Ti 16GB MFG teknolojisi ile yine uzun bir süre kullanılabilecek. Üstelik hikâyeli oyunlar oynuyormuşsun. Bu teknoloji hikâyeli oyunlar için oldukça iyi bir fırsat.

En ucuz RTX 5060 Ti 16GB:

RTX 5060 Ti 16GB vs RX 7800 XT performans test videosu. Yalnızca saf güç üzerinden test edilmiş.

@Emir, şu inceleme videosunda özellikle MFG açıldığı durumlara göz atabilirsin bu arada:

Son düzenleme:
@Smmmhunter, teşekkür ederim hava soğutma kullanmayı tercih edeceğim. Attığınız hava soğutucu ile değiştiriyorum. Kasa için ise öyle rastgele görüp koyduğum bir kasa zaten. 216rx hoş duruyor onun videosu varsa izleyip alacağım. PSU'ya bakacağım.

@Şişman Adam, benim de gönlüm Nvidia tarafında. Ekran kartı konusunda kafam çok karışık şu anda. Videolar içerisinde kayboluyoum resmen inceliyorum bakacağım. 5000 serisi için genelde olumlu pek az yorum gördüm ben. Teşekkür ederim.

Ben 7800 XT ve Sapphire tavsiye etmem. AMD alacaksan 9000 serisine yönel bence, şahsi tavsiyem NVIDIA alman yönünde.

RAM'i ayrı ayrı alma, direkt 2x16 modellere yönel. PSU'yu yeterli buluyorum şahsen, 1300W almaya gerek yok. SSD olarak da model seçimi iyi zaten ama daha uygun fiyata bulunabilir belki, KC3000 de düşünülebilir.

Ben 7800 XT ve Sapphire tavsiye etmem. AMD alacaksan 9000 serisine yönel bence, şahsi tavsiyem NVIDIA alman yönünde.

RAM'i ayrı ayrı alma, direkt 2x16 modellere yönel. PSU'yu yeterli buluyorum şahsen, 1300W almaya gerek yok. SSD olarak da model seçimi iyi zaten ama daha uygun fiyata bulunabilir belki, KC3000 de düşünülebilir.
Aynı model RAM'i ayrı ayrı almakta bir sorun oluşur mu ki? Bana daha uyguna geldiğinden ayrı ayrı satın aldım. PSU için ben de 750W yeterli olduğundan onu aldım hocam. SSD yönünde de KC3000 aldım.
Ekran kartı hususunda sizi şu konuya davet ediyorum hocam;

Aynı model de olsa ayrı ayrı almada sorun çıkma olasılığı var, çip farklı olsa bile uyumsuzluk yaratabiliyor. Sıfır sıkıntı da çalışabilir ama olasılık da var.

Ekran kartı konusunda AMD 7000 serisini önermem ben, şahsi tavsiyem bütçe yeterse RTX 5070, yetmezse 5060 Ti. AMD alınacaksa da 9000 serisi.