Bütçe
Rx 7900xt

ANIL xTR

Başarılı
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Taksitle RX 7900 XT alacağım fakat RX 7900 XT 'mi almalıyım yoksa yeni çıkacak olan RX 9070 XT mi beklemeliyim?

Hızlı olmakta yarar var, biliyorsunuz ülkemizde fiyatlandırma biraz garip. Bu yüzden yeni kartın fiyatı düşük çıkmaz galiba, ben öyle düşünüyorum.

7900XT ve XTX'in yapay zeka gücü yeterli aslında belki gelebilir.

Gelmeyeceği banko. Gücü yeterli diye bir durum yok. Verirse bütün RX 7XXX serisine vermek zorunda kalacak. Bunu istemediği için vermeyecektir. Çünkü bu tip yenilikler mimari olarak geliyor. RDNA 4 ailesine özel gibi. RTX 2080 Ti AV1 kodek çözme desteği olmadığı için YouTube 8K 60 FPS videolar takılıyor. Ama RTX 3060'da takılmıyor gibi.

Gelmeyeceği banko. Gücü yeterli diye bir durum yok. Verirse bütün RX 7XXX serisine vermek zorunda kalacak. Bunu istemediği için vermeyecektir. Çünkü bu tip yenilikler mimari olarak geliyor. RDNA 4 ailesine özel gibi. RTX 2080 Ti AV1 kodek çözme desteği olmadığı için YouTube 8K 60 FPS videolar takılıyor. Ama RTX 3060'da takılmıyor gibi.
AMD yeni her özelliğini "şu seriye özel" diye tanıtıp 1-2 ay sonra alt serilere de getirmeyi seviyor. AFMF 2, Anti lag 2 falan hep aynı şekilde tanıtıldı. Tabii buna güvenerek kesin gelir diye 7000 serisi kart alınmaz ama AMD yapımcıların FSR 4'ü daha ciddiye almasını istiyorsa market payı iyi kötü gözükür olan 7000 serisine de FSR 4'ün belki biraz daha kötü halini de olsa getirir diye düşünüyorum.

AMD yeni her özelliğini "şu seriye özel" diye tanıtıp 1-2 ay sonra alt serilere de getirmeyi seviyor. AFMF 2, Anti lag 2 falan hep aynı şekilde tanıtıldı. Tabii buna güvenerek kesin gelir diye 7000 serisi kart alınmaz ama AMD yapımcıların FSR 4'ü daha ciddiye almasını istiyorsa market payı iyi kötü gözükür olan 7000 serisine de FSR 4'ün belki biraz daha kötü halini de olsa getirir diye düşünüyorum.
Sanırsam 9000 serisi kartlarda FSR 3.1 olan oyunlarda otomatik olarak FSR 4 çalışacak. Öyle bir şey olursa alt serilere geleceğini sanmıyorum.

Sanırsam 9000 serisi kartlarda FSR 3.1 olan oyunlarda otomatik olarak FSR 4 çalışacak. Öyle bir şey olursa alt serilere geleceğini sanmıyorum.
Nvidia'nın da resmi olarak yeni seri ile uygulamasına ekleyeceği dlss swaper gibi isteyenin oyun içi sürümü güncelleyeceği bir sistem olabilir. Eğer durum buysa sadece bu özellik önceki serilerle çalışmasına pek engel değil, zaten şuan bile çoğu insan fsr 2 kullanan oyunları modlayıp fsr sürümünü 3.1 yapabiliyor. Eğer fsr 4 sadece 9000 serisine özel kalırsa AMD geliştiriciler ile aşırı yakından çalışmayıp biraz da para vermediği sürece FSR 4 ne kadar oyuna gelir emin değilim, şuan çoğu yapımcı oyunlarında ki fsr 2'yi 3.1'e bile güncellemiyor ki fsr 3.1'e fsr 4 ile kıyaslayınca çok daha fazla kartın erişimi var. AMD'nin teknolojiyi yapıp salmak yerine biraz da oyunlara aktif olarak eklenme tarafında çalışması lazım. Nvidia zamanında çok para döktü ve yapımcılarla anlaştı, şuan onlar para vermese bile zaten oyuncular baskı yapıp yapımcılardan istiyor.