Detaylar
Kim cevapladı?Ya fan sesidir ya da bobin. Oyunda olduğuna göre muhtemelen bobin vızıltısı.
ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
CW'dir. Mavi ekran, siyah ekran kendini kapatma vs vs gözle görülür sorun yoksa takmayın.Merhaba. ASRock RX 7900 XT oyunlarda cızıltı gibi bir ses yapıyor. Özellikle FC25'de yüksek veya orta ayarda oynayınca çok fazla oluyor bu ses. Sizce bu coil whine sesi mi yoksa ekran kartında bir sorun mu var?
FC 25 son 2 aydır PC platformunda sorunlu. Oyunda yüksek CPU kullanımı düşük GPU kullanımı ve takılmalar gibi sorunlar var. Forumlarında 4000 küsür mesajlı konu da var. FC 25 dışında diğer oyunlarda da aynı sorunu yaşıyorsan o zaman donanımsal olabilir.
Ya fan sesidir ya da bobin. Oyunda olduğuna göre muhtemelen bobin vızıltısı.
Bunun bir çözümü var mı? Çünkü ciddi bir şekilde sinir bozucu bir ses. Bazı yerlerde undervolting veya underclocking yapıldığını gördüm ama bu bir sorun oluşturur mu?
FC 25 son 2 aydır PC platformunda sorunlu. Oyunda yüksek CPU kullanımı düşük GPU kullanımı ve takılmalar gibi sorunlar var. Forumlarında 4000 küsur mesajlı konu da var. FC 25 dışında diğer oyunlarda da aynı sorunu yaşıyorsan o zaman donanımsal olabilir.
Stalker 2 gibi optimizasyonu sorunlu bir oyunda bile çok az oluyor ses hatta duymuyorum bile ama FC25'te bu ses ciddi şekilde artıyor.
CW'dir. Mavi ekran, siyah ekran kendini kapatma vs. Gözle görülür sorun yoksa takmayın.
Hayır bu sorunlardan hiçbirini yaşamadım sadece ses var ve o da biraz sinir bozucu. Ekran kartında bir sorun olabilir mi diye kafamda bir soru vardı.
Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğim gibi oyunda sıkıntı var sistem bileşenlerini sağlıklı kullanıp stabil bir deneyim veremiyor ama diğer oyunlarda da azda olsa bu sorunu yaşıyorsan Recep'in dediği sorun olabilir o konu hakkında pek bilgim yok.Bunun bir çözümü var mı? Çünkü ciddi bir şekilde sinir bozucu bir ses. Bazı yerlerde undervolting veya underclocking yapıldığını gördüm ama bu bir sorun oluşturur mu?
Stalker 2 gibi optimizasyonu sorunlu bir oyunda bile çok az oluyor ses hatta duymuyorum bile ama FC25'de bu ses ciddi şekilde artıyor
KakaoluKekAdam
Yetkin
PSU ya da GPU alakalı düşünüyorum, mavi ekran siyah ekran hatalar vb. yoksa bir şey olmaz.
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır siyah veya mavi ekran yok ve ses ekran kartından geliyor. Bobin sesi gibi duruyor umarım sorun olmazPSU ya da GPU alakalı düşünüyorum, mavi ekran siyah ekran hatalar vb. yoksa bir şey olmaz.