troken

Başarılı
Sapphire Pulse RX 7900 XTX kartı şu anda EA FC 25 menüdeyim ve bu şekilde çok sesli çalışıyor. 2500 RPM nedir? Kartın daha garantisi var. Servisten termal macun değiştirilip gönderilmişti, bu kart sorunlu mu?

Ekran görüntüsü 2025-06-21 032122.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir sorun gözükmüyor. Yine de emin olmak için daha istikrarlı çalışan ve güçlü grafikleri olan bir oyunda test edebilirsiniz.

FC 25 bilgisayarda berbat çalışan bir oyun. Keza EA'da Ubisoft gibi oyundan daha çok sorunlu çalışan, gereksiz efektler ile dolu berbat menüler yapan bir firma. Mesela AC Shadows'da pass sistemi gibi bir şey var, oradaki arayüzdeki saçma minnacık ışık taneleri oyundan daha çok FPS düşürüyor.

GPU Kullanımı %100 ise normal eğer rahatsız oluyorsan Under Volt yapabilirsin. Ben RX 6700'e Under Volt yaptım hem daha az ısınıyor, hem daha sessiz hem de biraz performans artışı yaşadım.

Ek olarak FC 25 FPS sabitleme ayarı varsa açın. Futbol oyunu olduğundan sınırsız FPS'e ihtiyacınız yok. Ara sahneler hatta 30 FPS olması lazım, atıyorum oyunda 150 FPS alıyorsun birden gol için arah saneye girince 30 FPS geçtiğinde hoş olmayan bir görsel takılma yaşıyorsun. Gamepad ile oynuyorsan 30 FPS bile sabitleyebilirsin.

Hz yine yüksek tutabilirsiniz. Açıkcası 60 FPS bir futbol oyunu için yeterlidir. Hem oyun daha istikrarlı çalışır hem de sistemi gereksiz yormazsınız. Çünkü yukarıda bahsettiğim gibi oyun bilgisayarlarda çok da istikrarlı çalışmıyor. Daha çok konsollarda oynandığından, ona göre geliştiriliyor ve en iyi deneyimi de konsollarda veriyor.

2025-06-21_08-27.webp

Bir sorun gözükmüyor. Yine de emin olmak için daha istikrarlı çalışan ve güçlü grafikleri olan bir oyunda test edebilirsiniz.

FC 25 bilgisayarda berbat çalışan bir oyun. Keza EA'da Ubisoft gibi oyundan daha çok sorunlu çalışan, gereksiz efektler ile dolu berbat menüler yapan bir firma. Mesela AC Shadows'da pass sistemi gibi bir şey var, oradaki arayüzdeki saçma minnacık ışık taneleri oyundan daha çok FPS düşürüyor.
Power limit düşürüp ve UV yapabilirsin.
GPU Kullanımı %100 ise normal eğer rahatsız oluyorsan Under Volt yapabilirsin. Ben RX 6700'e Under Volt yaptım hem daha az ısınıyor, hem daha sessiz hem de biraz performans artışı yaşadım.
Bu ayarlar nasıl?

1750504527405.webp