hkn27

Uzman
Sistemim gayet yeterli ve güçlü olmasına rağmen Fallout 76 oyununu oynamak istiyorum ama oynayamıyorum stabil 60 FPS bile alamıyorum.

Sistemim:
  • 7900 XTX ekran kartı.
  • Ryzen 7 7700X işlemci.
  • 32 GB DDR5 6000 MHz RAM.
  • Güçlü bir SSD kullanıyorum.
Bu sistemi kullanmama rağmen oyunu stabil 60 FPS'de oynayamıyorum her şey güncel çeşitli modlarda yükledim fayda etmedi VSR açtım çözünürlüğü 4K 8k yaptım yine bir işe yaramadı sorunun ne olduğunu bilmiyorum başka oyunlarda problem yaşamıyorum sorunu bir türlü çözemedim yardımlarınızı bekliyorum.

V-Sync driver veya oyun ayarlarında açık kalmış olabilir onu kontrol ettiniz mi?
Oyun ici ayarlarda V-Sync ayari yok, varsayilan olarak acik geliyor. Ust mesajda atilan komutla V-Sync kapatabiliyorsunuz.

Oyunun V-Sync'i muhtemelen sorun yasatiyor, o yuzden konu sahibi sorun yasiyor olabilir. Oyundaki V-Sync double buffered mi bilmiyoruz ancak oyleyse, mesela 60 FPS alirken en ufak bir frame dropta FPS 30'a kitlenir, sonra geri 60'a cikar uygun vakitte.

Konu sahibinin oyunu guncelse 63 FPS kilidinin de olmamasi lazim, bu sayede ustteki mesajla V-Sync kapatip 63 FPS'den fazla FPS alabilir ancak klasik Bethesda oyunu sorunu olarak fizik sorunlari yasanabiliyor. Bu yuzden ustteki komutu uyguladiktan sonra sorunu cozulurse mumkunse FPS'ini RTSS gibi programlarla sinirlamali.

Arkadaşlar tam anlatamadım herhalde söylediklerinizin hepsini denedim V-Sync kapattım "ipresentınterval = 0" ayarını yaptım hatta bazı modların düzelttiğini okudum onları kurdum yine de düzelmedi FPS sınırını kaldırdığımda FPS artıyor ama iç mekanlarda fizik motoru sapıtıyor dış mekanlarda yer yer yine 60'ın altına düşüyor stabil 60 da çalışsa yine kabul edeceğim ama çalışmıyor ve şunu da fark ettim GPU ve CPU'nun tamamını kullanmıyor ne denediysem olmadı.

Arkadaşlar tam anlatamadım herhalde söylediklerinizin hepsini denedim V-Sync kapattım "ipresentınterval = 0" ayarını yaptım hatta bazı modların düzelttiğini okudum onları kurdum yine de düzelmedi FPS sınırını kaldırdığımda FPS artıyor ama iç mekanlarda fizik motoru sapıtıyor dış mekanlarda yer yer yine 60'ın altına düşüyor stabil 60 da çalışsa yine kabul edeceğim ama çalışmıyor ve şunu da fark ettim GPU ve CPU'nun tamamını kullanmıyor ne denediysem olmadı.

Belki sürücü ile ilgili spesifik bir sorun vardır driver sürümünüz nedir? Reddit veya benzeri platformlarda aynı sürücü ile sorun yaşayan kullanıcılar varsa sisteminize özgü bir durum değildir bakmakta fayda var.

Artı -1 Eksi
Belki sürücü ile ilgili spesifik bir sorun vardır driver sürümünüz nedir? Reddit veya benzeri platformlarda aynı sürücü ile sorun yaşayan kullanıcılar varsa sisteminize özgü bir durum değildir bakmakta fayda var.

Reddit veya benzeri platformların çoğunda aradım ama dediğiniz gibi spesifik bir sorun yaşayan yok YouTube'da sistemime yakın sistemlerle deneyenler gayet rahat oynuyorlar ama bende sorun oluyor delirtti.