RX 9060 XT 16 GB için ASUS Dual vs PowerColor Reaper

Lastornit

Uzman
Merhaba. Önümüzdeki ay ekran kartını alacağım, kasama sadece bu 2 model sığıyor, arada fark var mıdır? Fiyatları yakın.

RTX 5060 Ti düşünüyordum ama fiyat farkı en az 8.000 TL olmuş durumda.

Araştırdığım kadarıyla Reaper modelinin avantajı PTM 7950 kullanması, Dual'de ise çift BIOS var ve tip olarak daha iyi duruyor.

Soğutma olarak hangisi iyi bilmiyorum.

Ben olsam PowerColor alırdım. PTM 7950 tabii bir avantaj. Ben mesela PTM olmasa da garantisi varsa bile içini açıp macun değiştirdiğim için alacağım kartın tierı önemsiz kalıyor. Ancak şuan sizin yerinizde olsam PowerColor derdim. Estetik olarak Asus da çok gösterişli değil sonuçta.

PowerColor normalde Sapphire'nin alt segmenti idi. Vestel-Regal gibi düşünün, eskiden diyorum.

Sapphire üst segmentti, PowerColor bütçe segmentiydi çıktıklarında tabii 20+ yıllık mevzular bunlar.

Sonra PowerColor da tabii kendi üst segmentini yarattığı için PTM de olması dolayısı ile reaper al geç.

Reaper en kötü olan model değil miydi yahu?

Devil ile karıştırdım ben ahaha, ikisi de Dual fan soğutma blokları da 3-5mm aşağı yukarı aynıdır, PTM'li alsın daha ucuzsa bari.

Son düzenleme:
Reaper en kötü olan model değil miydi yahu? Ben olsam Pulse alırdım.
Asus Dual RX9000 serisinde bayağı çuvallamış. Reaper kötü ama PTM7950 sebebiyle Asus dan daha iyi bir seçenek. Bana kalsa bende Pulse alırdım.

ASUS Dual RX9000 serisinde bayağı çuvallamış. Reaper kötü ama PTM7950 sebebiyle ASUS'dan daha iyi bir seçenek. Bana kalsa bende Pulse alırdım.

Ayrıca ASUS Hynix bellek kullanıyor bu da ekstra sıcaklık demek. Sanırım reaper da öyle. Ne olursa olsun 1K daha ekler Samsung VRAM kullanan Pulse alınmalı bence.

Kasa modeli ne? 200mm modeller bunlar ve tüm RX 9000 serisindeki en zayıf ikili.
Bu ikisi arasında ASUS daha iyi. Reaper kalınlıktan falan da kaybediyor.
Rehber :

Aynen Red Devil ile karıştırdım ben tırtmış bunlar PTM'li diye belki kurtarabilir de 9060XT 200watt falan Max OC ile zorlayınca 2 slot iyi soğutmalılar bunlara yeter ama zayıflar problem çıkarabilir.

Aynen Red Devil ile karıştırdım ben tırtmış bunlar PTM'li diye belki kurtarabilir de 9060XT 200watt falan Max OC ile zorlayınca 2 slot iyi soğutmalılar bunlara yeter ama zayıflar problem çıkarabilir.
Makalede kaynaklar bırakmıştım. Orada Reaper ve Dual testi olacaktı.
Fighter, Dual'den daha çığırtkan duruyordu. Her fırsat bulduğunda RPM arttırıyor falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…