Yaklasik 3 aya yakin bir suredir 9060 XT Pure ile -25 mV ve +10 PL kullaniyorum, kendisi hala stabil. Boost frekanslarim artti ve derecelerim de bir tik daha iyi. Buradan yuruyebilirsiniz biraz sanirim.

Benim core ile hotspot arasindaki delta da 15 dereceye yakin bu arada.
UV için Adrenalin mi kullanayım başka program önerir misiniz?

Hocam kart piyasaya sürüleli 2 yıl olmadı 1 ay önce topladım sistemi.

Teşekkürler UV deneyeceğim.
O zaman termal tasarımı iyi olmayabilir yada fabrikasyonda macun düzgün uygulanmamış da olabilir. 20 derece fark yeni bir kart için bana fazla geldi.

AMD kartlarda bu şekilde bende de ASUS TUF 9070XT var GPU sıcaklığı testte maximum 62-63 hotspot 86. 23 derece fark var kartta 8 aylık daha.
Hmm anladım. Doğrudur olabilir ben genelde nvidia kartlarla uğraştığımdan amd bilgim çok yok. Amd ye özel bir durumsa doğrudur.

O zaman termal tasarımı iyi olmayabilir yada fabrikasyonda macun düzgün uygulanmamış da olabilir. 20 derece fark yeni bir kart için bana fazla geldi.

Hmm anladım. Doğrudur olabilir ben genelde nvidia kartlarla uğraştığımdan amd bilgim çok yok. Amd ye özel bir durumsa doğrudur.
Tabiiki genel olarak böyle hatta benimki biraz daha garip çıkmış şu şekilde atayım. ( Telefondan çektim kusura bakmayın)

Dosya Ekleri

• IMG_20260727_130124.webp
    IMG_20260727_130124.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 12
Kendisi için sorun olacak sıcaklıklara gelince zaten her kart frekans düşürür soğutması yetmiyorsa. Böyle kullananmanızda hiçbir sakınca yok RPM'lerinizde çok düşük fabrikasyon bu sıcaklıklarda tutuyor normali bu. AMD kart kullanan arkadaşlar da öyle demiş ama NVIDIA olsa hotspot farkı çok fazla bakım lazım derdim. İçiniz rahat etmicekse arkadaşların dediği gibi fan curve yapabilirsiniz.