RX 9060 XT ve Ryzen 5 7500F sistemde CS2 FPS düşüşü ve performans sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hasan fehmi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 282

Hasan fehmi

Üyecik
Merhaba, ben sistemi parça parça alarak topladım: Sapphire RX 9060 XT, Ryzen 5 7500F, Godram 1×16 6000 MHz; kısaca böyle bir sistem. Çoğunlukla CS2 oynuyorum. İlk başlarda oyunda 1 saat içerisinde sistem kendini tekrar başlatıyordu, sonrasında o sorunu BIOS ayarından vs. çözdüm. Şimdi de oyuna giriyorum; her oyunda olmasa da arada 230–240 FPS’den 120–130 FPS’lere düşüyor, oyunda yavaşlama oluyor değişik şekilde.

İlk sorun BIOS ayarlarında ne yapılarak çözüldü?

Aynı sorun bende de oluyor. LoL oynarken restart atıyordu. XMP 1 seçip frekansı 6000 e çektim ve bazı timing ayarları yaptım. Restart sorunu bu şekilde ortadan kalktı. Oyundayken FPS'i 200 sabit oynuyorum. ESC'ye basınca anlık 180 lere düşüyor. Fight ortasında sendeki gibi 150'lere düşüyor sonra geri çıkıyor.

Yani bu sorun oyuna bağlı değil ondan eminim. Ben de seninle aynı sorunu yaşıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
LoL için konuşmak gerekirse çok ciddi optimizasyon sorunu var. İlk dakikada 700 800 görürken 40. dakikada 150-200 görmek çok normal.

Secure boot ile restart attığı zaman log yazıyor olabilir. O loglara bakmak bir ipucu verebilirdi. Bunun haricinde ilk etapta donanım testleri yapılabilir.

LoL için konuşmak gerekirse çok ciddi optimizasyon sorunu var. İlk dakikada 700 800 görürken 40. dakikada 150-200 görmek çok normal.
Yaşadığım sorun bu değil hayatım. Aynı arkadaştaki gibi anlık düşmeler oluyor. Takılıyor.

Sen de LoL'de yaşıyorsun ben de LoL oynuyorum böyle bir şey ile karşılaşmadım. CS2 yapıyor sadece.

Secure Boot ile restart attığı zaman log yazıyor olabilir. O loglara bakmak bir ipucu verebilirdi. Bunun haricinde ilk etapta donanım testleri yapılabilir.

OCCT testi yaptım bir problem görünmüyor parçalarda hocam. Ben bu sorun ve benzeri sorunlarla karşılaşan çok insan var diğer forumlarda gördüm donanım yazılım konularına çok fazla hakim değilim. Enteresan bir durum var ortada bir iki gün hiçbir sıkıntı yokken yine aynı ayarlarla aynı oyuna giriyorum sıkıntı yaşıyorum.

Mesela bu görselde olduğu gibi düşünce FPS düşünce kasma yavaşlama oluyor.

Özellikle ilk problemde restart yemeniz çok ilginç sıcaklık olsa reset gelmez Memtest yapma şansınız var mıdır acaba? RAM'i Single olarak doğru porta mı taktınız? (Önceliklendirilen portlar oluyor ya.) Bir de XMP EXPO off deneyin bakalım şansınızı?

Evet ram doğru portta takarken dikkat etmiştim sıcaklık değerleride çok iyi bu arada tamam deneyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…