Alternatifin var mı? 16.000 TL bütçem var demiş. 21k olan kartın fazlasını sen mi tamamlayacaksın yoksa hibe mi gelecek gökten? Okuduğunu anlamaman benim problemim değil. Yine 8 GB olan 5060 aldırdıktan sonra senin keyfine göre sadece marka değişmiş olacak.
İkinci elde tertemiz 9060XT 16 GB modelleri 16 bin liraya alınır. İkinci el istenmiyorsa da 5060 alınır. 9060XT'nin gücünü kullanamayacak olan 8 GB alırsa, o noktada da 5060 daha mantıklı kalıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha çok native görüntü içinde yükseltme yapmak istiyorum. Ölçeklendirme teknolojilerini kullanmak istemiyorum aslında. Yanlış mı düşünüyorum acaba?

İkinci elde tertemiz 9060XT 16 GB modelleri 16 bin liraya alınır. İkinci el istenmiyorsa da 5060 alınır. 9060XT'nin gücünü kullanamayacak 8 GB alırsa. O noktada da 5060 daha mantıklı kalıyor.

Sana tavsiyem de biraz vicdan sahibi ol. Senin laflarına göre insanlar onbinlerce TL para harcayacak. Yorum yapıp egonu tatmin edeceksin diye insanların parasını kötü harcatma.

Hocam tam gücü neden kullanamam açıklar mısınız lütfen?

Hocam tam gücü neden kullanamam açıklar mısınız lütfen?
9060XT 16 GB alırsanız 2K'da bile oynarsınız. Ama 8 GB alırsanız 1080p'de bazı oyunlarda Ultra'da oynayabilecek olsanız bile Medium'a falan çekmeniz gerekir çünkü VRAM yetmez. 5060 önermemin sebebi ise teknolojik olarak çok daha iyi olması. 9060XT 16 GB > RTX 5060 > 9060XT 8 GB.

9060XT 16 GB alırsanız 2K'da bile oynarsınız. Ama 8 GB alırsanız 1080P'de bazı oyunlarda Ultra'da oynayabilecek olsanız bile Medium'a falan çekmeniz gerekir çünkü VRAM yetmez. 5060 önermemin sebebi ise teknolojik olarak çok daha iyi olması. 9060XT 16gb>rtx5060>9060XT 8 GB.

Sizce 2. el daha mı mantıklı 16 GB için?

İkinci elde tertemiz 9060XT 16 GB modelleri 16 bin liraya alınır. İkinci el istenmiyorsa da 5060 alınır. 9060XT'nin gücünü kullanamayacak 8 GB alırsa. O noktada da 5060 daha mantıklı kalıyor.

Sana tavsiyem de biraz vicdan sahibi ol. Senin laflarına göre insanlar onbinlerce TL para harcayacak. Yorum yapıp egonu tatmin edeceksin diye insanların parasını kötü harcatma.

Tamamdır, 2. el aldırdığın kart 1. haftasında bozulursa vicdanınla yardımcı olursun.

Furmark'ta sorun yoksa, kartın dışında da bir hasar yoksa ve içi açılmamışsa sorun falan çıkmaz.

Kart daha yeni çıktı. Çoğu ikinci eldeki modellerin garantisi duruyordur zaten.

O yüzden kimseyle uğraşmak istemiyorum hocam aslında haklısınız ne olacağı hiç belli olmaz.
Karar sizin. 8GB alırsanız 9060XT'nin asıl performansını kullanamazsınız. Droplu droplu oynarsınız.

Hacı bilmediğin konuda yorum yapmak zorunda değilsin. Niye kendinizi konuşmak zorunda hissediyorsunuz? FurMark'ta sorun yoksa, kartın dışında da bir hasar yoksa ve içi açılmamışsa sorun falan çıkmaz.

Kart daha yeni çıktı. Çoğu ikinci eldeki modellerin garantisi duruyordur zaten. Egonu tatmin edeceksin diye haklı çıkmaya çalışıp insanların parasını çöpe attırmayın.

Karar sizin. 8 GB alırsanız 9060XT'nin asıl performansını kullanamazsınız. Droplu droplu oynarsınız.

Fikir ayrılığı olunca karar vermek de zor oluyor, düşünmeye devam edeceğim. Teşekkür ediyorum.

Hacı bilmediğin konuda yorum yapmak zorunda değilsin. Niye kendinizi konuşmak zorunda hissediyorsunuz? FurMark'ta sorun yoksa, kartın dışında da bir hasar yoksa ve içi açılmamışsa sorun falan çıkmaz.

Kart daha yeni çıktı. Çoğu ikinci eldeki modellerin garantisi duruyordur zaten. Egonu tatmin edeceksin diye haklı çıkmaya çalışıp insanların parasını çöpe attırmayın.

Karar sizin. 8 GB alırsanız 9060XT'nin asıl performansını kullanamazsınız. Droplu droplu oynarsınız.

Vay, VRAM yetersiz olur muş, ultradan düşürmek zorunda kalırmış. RAM'den çeker gerekli hafızayı sistem, sen rahat ol. SAM açması yeterli olur gerekli FPS için; 2010 yılında laptoptan GTA 4 oynamıyoruz, sektörün sunduklarına göre optimize ediliyor oyunlar.
Parası neye yetiyorsa alıp geçmesi mantıklı.

O yüzden kimseyle uğraşmak istemiyorum hocam aslında haklısınız ne olacağı hiç belli olmaz.

Bak, ben sana direkt kullanıcı olarak düzgünce açıklayayım durumu. Ben 6600 XT kullanıyorum, 8 GB. Kart satışa çıktığı gün aldım. Aldıktan sonra nispeten eski bir oyun olan AC Odyssey oynadım ama ultrada açamadım. Çünkü kartın kas gücü yetersiz, üst düzey bir versiyondan bahsetmiyoruz; 9060 da 6600'ün yeni versiyonu denklemdeki. VRAM sınırına takılmadan önce zaten kartın kas gücüne takılacaksın, oluru bu bu paralara, her nesilde aynı şey var. Bana sorarsan 16 GB almak iyi mi? Kesinlikle iyi. İkinci ele güven olur mu? Yan bilgisayarlarımda 2 tane ikinci el kart var, 1.5 yıldır kullanıyorum ama piyango gibi bu, sorun çıkabilir mi? Çıkabilir.

Velhasılkelam, alacağın kart en üst segment kart değil, bana kalırsa VRAM sınırından önce kas gücü sınırına takılacaksın zaten, durum bundan ibaret.