modelin soğutma performansını bilmiyorum. Diğer sapphire modellerinden yola çıkarak ve 3 fanlı model olduğunu düşünürsek yeterli olucaktır bence. Zaten satıcısı hepsiburada. Fazla ısınıyorsa iade edersiniz.
Bence 9070 yerine 7900XT alınabilir. Ama 9000 serisindeki teknolojiler 7000 serisine çıkar mı bilmiyorum. Ayrıca bildiğim kadarıyla 9000 serisinin RT performansı daha iyi.
Modelin soğutma performansını bilmiyorum. Diğer Sapphire modellerinden yola çıkarak ve 3 fanlı model olduğunu düşünürsek yeterli olacaktır bence. Zaten satıcısı Hepsiburada. Fazla ısınıyorsa iade edersiniz.
Arkadaşlar konunun başında bahsettiğim psu NZXT C750 sizce RX 9070 XT besleyebilir mi? Bazı forumlarda 2.ekran kartı kablosu çekmekten bahsedilmiş. Ama bu modüler olmayan bir güç kaynağı. Sizce buna 2.kablo çekilebilirmi?
PSU sıkıntı çıkartmayabilir aslında. 2x8 pin üzerinden güç alıyor tek hat PSU'nun kötü yanı bu ama son yanan 5090 ları illakı izlediniz. Bunu deme sebebim o videoda 5090'ın 1 kablo üzerinden 20 küsur amperlere kadar güç tükettiğini gördük 10 amper ile de kullanılabilir bu kablolar şahsen. 10 amper ile kullandığımız takdirde;
3x12v kablo beslemesi geliyor Watt'ı bulmak için volt ile amperin çarpımını kullanıyoruz. 12VX10A = 120W yapıyor tek kablo üzerinde. 8 pin PCI-e kablosunda 3 adet 12v beslemesi var yani 360W da yüklenebiliriz tabii sizin takdirinize kalmış kullanıp kullanmamak gene de.
304W ise kablo başına 101, 3W, amper olarak 8.4 amper yükleniyor.