Şöyle bir şey olmuş.

twtwtw.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinize sağlık, güzel bir macera olmuş. :) Lütfen oyun testlerini yaparken sadece RX 9070'in önceki haliyle kıyaslamayın, aynı zamanda BIOS'unu kullandığınız RX 9070 XT ile de kıyaslayın. Yani RX 9070 XT vs RX 9070 vs RX 9070 XT'cik şeklinde olsun. :)

Bugün bir arkadaşa yardım için AMD Reddit'inde bayağı gezdim. Bazı kişiler çökme vb. sorunlar için AMD BIOS'unu değiştiriyor mu ne(tam hatırlamıyorum) öyle bir şey yapıyorlarmış. Bu tarz şeyleri de anlatan videolar gelir mi? Gelsin lütfen bence yeteri kadar AMD kartları konuşmuyoruz, anlatmıyoruz, sorunlarını belirtmiyor veya çözüm bulmuyoruz.

Bu arada çözümü kesin bu değil. Resizebar kapat, PBO düşür, kart MHz düşür, AMD uygulamasını görev yöneticisinden her şeyi dahil sonlandır tekrar aç, açılırsa bilmem ne ayarını kapat. Böyle bir sürü yorum okudum. Ulan kart kullanmadan çıldırdım, nasıl dayanıyorlar bu saçmalıklara. Ben bunları söyleyince de karşı firmanın fanboyu oluyorum dellendim ya.

Klasik AMD efsanesi devam ediyormuş demek ki :hehehe:
Aklıma hemen benim de o eski güzel günler geldi HD 6950'yi VBIOS atarak HD 6970'e çevirirdik, Phenom II X2'ler çekirdek açılarak X4 olurdu, X4'ler bazen X6'ya dönüşürdü, bazı Athlon'larda ise L3 cache bile aktif hâle getirilebiliyordu.
Görünen o ki bu gelenek hala yaşıyor. 🫡
AMD yine bir yerlerden “al kardeşim, sen modla, biz karışmayız” diyor. İşte bu huyunu seviyorum.