mythsword

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Sapphire RX 9070 ekran kartım bulunmakta. AM4 sistemimi AM5 yükseltmeye karar verdim. Ryzen 5 7500F siparişi verdim ASUS Prime B650M-K ve 5600MHz 2x16 RAM. 1080p 300Hz monitörüm var, sizce darboğaz olur mu? PBO OC duymuştum yapmayı planlıyorum darboğazı azaltır mı? Anakart ayarları için rehber varsa atabilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
2K kullanacaksınız diye varsayıyorum. Az da olsa darboğaz olur ama önemli derecede değil. Evet, OC yapmak parça değiştirmeden darboğazı minimize etmenin en etkili yoludur. OC'nin etkisi, oyun türüne göre performansa etkisi değişmektedir.

1080p'de kullanıcağımı yazdım aslında :) işlemci tabanlı oyunlar oynarım hocam. Umarım etki eder.

1080p'de kullanıcağımı yazdım aslında :) işlemci tabanlı oyunlar oynarım hocam. Umarım etki eder.
Bu arada ileride 7800x3d yada 9800x3d gibi bir işlemciye yükseltmek istiyorum. Sizce anakartımın özellikleri yeterli gelirmi

1080P'de kullanacağımı yazdım aslında :) işlemci tabanlı oyunlar oynarım hocam. Umarım etki eder.

Bu arada ileride 7800X3D ya da 9800X3D gibi bir işlemciye yükseltmek istiyorum. Sizce anakartımın özellikleri yeterli gelir mi?

Gelir bir de 7500F darboğaz yapmaz 9070 XT ile deniyorlar gayet de yetiyor